Gå til indholdEn lille bog om Churchill : kriger, kunstner, statsmand


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

285 sider: ill.

Udgivet

2017

genre/form

biografierOriginaludgave

2017


Beskrivelse


Om Winston S. Churchills (1874-1965) liv fra barndommen på kostskole, karrieren som soldat, journalist, parlamentariker, forskellige ministerposter og ikke mindst til rollen som statsleder under 2. verdenskrig


Anmeldelser (5)


4. aug. 2017

Winston Churchill er blevet kåret som Englands største politiker gennem tiderne, og hans ikoniske rolle under 2. verdenskrig afgjorde efter manges vurdering Europas skæbne. Til læsere af store politikerbiografier.

Journalisten Jan Hedegaard fortæller ud fra en livslang fascination i en ofte episodisk og anekdotisk fremstilling om Churchills liv fra barndommen, karrieren som soldat, journalist, parlamentariker, minister og ikke mindst rollen som statsleder under 2. verdenskrig. Churchills stjerne gik her i zenit i 1940, hvor han, i konkurrence med Lord Halifax, der gik ind for en forhandlingsfred, vandt premierministerposten og mod alle odds fortsatte Englands ensomme kamp for Europas frihed. Umiddelbart efter krigen tabte Churchill premierministerposten, men vendte tilbage i endnu en periode i 1951-55, inden han døde som feteret krigshelt som 90-årig i 1965.

En journalistisk populærhistorisk anlagt lille biografi. Bogen bevæger sig primært på overfladen. Den bygger i vid udstrækning på Churchill-citater, anekdoter, uddrag af hans breve og taler plus udsagn fra andre involverede aktører - som oftest anbragt som direkte tale i fremstillingen. De mange slagfærdige udtalelser og til tider perifere episoder tegner et farverigt billede af Churchill. Bogen er letlæst og til tider underholdende.

Blandt de væsentligste biografier om Churchill


Winston Churchill


Churchill - statsmand og myte


er: , Winston og den danske - statsmand og myteBlandt de væsentligste biografier om Churchill er: Churchill, og den danske Churchill - statsmand og myteBlandt de væsentligste biografier om Churchill er: Churchill, Winston Churchill og den danske Blandt de væsentligste biografier om Churchill er: Churchill, Winston Churchill og den danske Churchill - statsmand og myte.

Lektørudtalelse

Af

Kresten Søe Christensen

Jyllands-posten

Af

Flemming Østergaard

d. 27. sep. 2017

Kristeligt dagblad

Af

Jes Fabricius Møller

d. 5. feb. 2018

Berlingske tidende

Af

Per Stig Møller

d. 13. sep. 2017

Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Af

Bente Thomsen (f. 1948)

Nr. 223 (2019)


Informationer og udgaver

Bog

2017

Lydbog (net)

2017

Lydbog (cd-mp3)

2017

Bog stor skrift

2017

Ebog

2017