Gå til indholdEn konges æt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

500 sider

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Ulv Palnatoke havner i centrum for magtkampen i danernes land i 900-tallet, og snart afløser det ene voldsomme kamp den anden i bestræbelserne på at samle Gorm den Gamles rige


Anmeldelser (1)


13. mar. 2017

2. bind i serien om vikingekrigeren Ulv Palnatoke. Nye læsere kan snildt hoppe på historien om 900-tallet, hvor danerne lå i strid med Britannien og ikke mindst med sig selv. Henvender sig både til de historieinteresserede og romanlæserne.

I året 943 afholdes der Alting på Fyn, hvor Fyns frie mænd skal vælge en ny konge for øen. Til stede er også Ulv, men tingene går ikke som hans stridslystne sind gerne vil. For at redde hans liv sender Gorm den Gamle ham til Britannien sammen med sine to sønner Knud og Harald. Der skal samles krigere i bestræbelserne på, at forene Sjælland, Fyn, Jylland og Skåne. Det er begyndelsen på masser af eventyr, intriger og drama for Ulv i en turbulent periode af danernes historie. Bogen bygger på research og forrest er der en 6 siders ordliste med de mange udtryk fra perioden.

Med afsæt i historiske kilder fortæller Tonny Gulløv en fantasifuld og stort anlagt historie. På de 500 tætskrevne sider er der mange navne, detaljer og udtryk fra vikingetiden, og det kræver en opmærksom læser. Til gengæld bliver man belønnet med megen viden og en spændende historie om Ulv og hans samtid. Bogen er skrevet med glimt i øjet, så de voldsomme begivenheder bliver til en røverhistorie pakket ind i en historisk ramme.

Martin Jensen har også skrevet på blandingen af en spændende historie og historisk research. Fx i Kongens thegn


Martin Jensen har også skrevet på blandingen af en spændende historie og historisk research. Fx i Kongens thegn.

Lektørudtalelse

Af

Michael Linde Larsen


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2020

Lydbog (net)

2018

Bog

2017

Ebog

2017

Ebog

2017

Punktskrift

2017