Gå til indholdEn hustrus hævn


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

208 sider

Udgivet

2018

genre/form

roman,

humorOriginaludgave

2018


Beskrivelse


Ægteskabet er en krig, og er det egentligt ikke rimeligt, at det ender med, at nogen må dø? 62-årige Irene Husvig beslutter af tage sagen i egen hånd


Anmeldelser (1)


29. aug. 2018

Ægteskabet er en krig, og er det egentligt ikke rimeligt, at det ender med, at nogen må dø? En galgenhumoristisk roman om et giftmord. Til kvindelige læsere.

Irene Husvig har været gift med kabelmontøren Horst i 39 år. Som nygift krævede hun ikke ret meget af kærligheden, men gik derhjemme og passede børnene. Senere fik hun en bibliotekaruddannelse og blev selvforsørgende. Nu kan hun, der elsker alt det skønne og god litteratur, ikke mere udholde Horsts ydmygelser og spydigheder, ej heller hans brovtende facon, eller hans fantasiforladte indstilling til tilværelsen. Hun lægger en plan, men de fleste mennesker er forbandet sejlivede. På jobbet er hun forfærdet over udskiftningen af digtsamlingen med et karaoke-hjørne. Både hjemme og på biblioteket blæser forandringens vinde. Dette er Sara Paborns første roman på dansk.

Mørk og underholdende komedie om en kvinde, der udvikler sig fra en føjelig bibliotekar-mus til en habil hjemme-kemiker, der med stor entusiasme og opfindsomhed finder en vej til at gøre det af med ægtemanden. Der er grum og ond humor, og eftertænksomme passager om eksistentielle spørgsmål og om betydningen af god litteratur.

Klassikeren En hun-djævels bekendelser


Kællinger


er en bidende ond og vittig skildring af en kvindes hævntogt mod ægtemanden. I Kællinger tager to kvinder sagen i egen hånd og gør noget ved de mænd, der bruger kvinder for egen vindings skyldKlassikeren En hun-djævels bekendelser er en bidende ond og vittig skildring af en kvindes hævntogt mod ægtemanden. I tager to kvinder sagen i egen hånd og gør noget ved de mænd, der bruger kvinder for egen vindings skyldKlassikeren En hun-djævels bekendelser er en bidende ond og vittig skildring af en kvindes hævntogt mod ægtemanden. I Kællinger tager to kvinder sagen i egen hånd og gør noget ved de mænd, der bruger kvinder for egen vindings skyld.

Lektørudtalelse

Af

Grethe Lorentzen


Informationer og udgaver

Bog

2018

Bog stor skrift

2018

Lydbog (cd-mp3)

2018

Lydbog (net)

2018

Ebog

2018