Bøger / faglitteratur / erindringer

En fandens mand


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Journalist og forfatter Anders Haahr Rasmussen (f. 1979) fortæller gennem en blanding af personlige historier, essays og interviews om at date kvinder, om #metoo, om sex og særligt om, hvordan man skal opføre sig som mand i det 21. århundrede, nu hvor alle spilleregler har ændret sig.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. jan. 2019

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 29. jan. 2019

Personlige, spidsfindige, eksperimenterende og simpelt hen sjove essays, til læsere af alle køn, der undrer sig over, hvordan man skal opføre sig som mand i det 21. århundrede, nu hvor alle spilleregler har ændret sig.

Bogen er en blanding af essayistiske erindringsglimt fra forfatterens liv, afdækkende interviews og generel undren over tingenes tilstand. Med en fod plantet i fortiden og en i nutiden, graver Anders Haahr Rasmussen i forvirringens vande og kæmper sig igennem forandrings vinde mht. kunsten at date, personlige og intime grænser, maskulinitetens præmisser, #metoo, kønsforskelle, homofobi, præstationsangst m.m. Det er ifølge Haahr ikke umandigt at være i tvivl. I bogen møder vi bl. a. Nicki Minaj, Suzanne Brøgger, Uffe Elbæk og sågar en kønsubestemt Darth Vader. Haahr har erfaring med emnet, han er freelancejournalist med speciale i prostitution, køn og tennis og har tidligere bl.a. udgivet kogebogsromanen Det var ikke planen at købe kålroer.

Haahr bøjer essayformen i alle retninger, hvilket gør det til en herlig læseoplevelse. Men mere end det, er det en inspirerende bog, der på mange måder gør en klogere.

Om emnet kan læses fx SkvatmandUpassende opførselErkend dig selv, mandDe andres geometri#SelvsvupperSolo og Upassende opførsel. Mere akademiske er Erkend dig selv mand og De andres geometri, som er en række essays over manderollen i dansk/norsk litteratur. #Selvsvupper er digte over emnet og Solo ser det hele fra kvindens sideOm emnet kan læses fx Skvatmand og . Mere akademiske er Erkend dig selv mand og De andres geometri, som er en række essays over manderollen i dansk/norsk litteratur. #Selvsvupper er digte over emnet og Solo ser det hele fra kvindens sideOm emnet kan læses fx Skvatmand og Upassende opførsel. Mere akademiske er Erkend dig selv mand og De andres geometri, som er en række essays over manderollen i dansk/norsk litteratur. #Selvsvupper er digte over emnet og Solo ser det hele fra kvindens sideOm emnet kan læses fx Skvatmand og Upassende opførsel. Mere akademiske er Erkend dig selv mand og , som er en række essays over manderollen i dansk/norsk litteratur. #Selvsvupper er digte over emnet og Solo ser det hele fra kvindens sideOm emnet kan læses fx Skvatmand og Upassende opførsel. Mere akademiske er Erkend dig selv mand og De andres geometri, som er en række essays over manderollen i dansk/norsk litteratur. er digte over emnet og Solo ser det hele fra kvindens sideOm emnet kan læses fx Skvatmand og Upassende opførsel. Mere akademiske er Erkend dig selv mand og De andres geometri, som er en række essays over manderollen i dansk/norsk litteratur. #Selvsvupper er digte over emnet og ser det hele fra kvindens side.


litteratursiden.dk

d. 15. apr. 2019

af

af

Per Eilif Månson

d. 15. apr. 2019

Et anderledes indlæg i kønsdebatten, der forsøger at tale mandens sag ved at vende en række typiske situationer på hovedet. Meget velskrevet og veloplagt. Anders Haahr Rasmussen er journalist, forfatt...


Politiken

d. 16. feb. 2019

af

af

Sebastian Wittrock

d. 16. feb. 2019


Kristeligt dagblad

d. 22. feb. 2019

af

af

Nils Gunder Hansen

d. 22. feb. 2019


Information

d. 8. feb. 2019

af

af

Rasmus Friis (f. 1992-02-22)

d. 8. feb. 2019


Weekendavisen

d. 8. feb. 2019

af

af

Marta Sørensen (f. 1986)

d. 8. feb. 2019


Kvinden & samfundet

Årg. 135, nr. 1697 (2019)

af

af

Mia Ravn Jørgensen

Årg. 135, nr. 1697 (2019)