Gå til indholdEn fandens mand : fortællinger om nye tider


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

291 sider

Udgivet

2019

genre/form

erindringerOriginaludgave

2019


Beskrivelse


Journalist og forfatter Anders Haahr Rasmussen (f. 1979) fortæller gennem en blanding af personlige historier, essays og interviews om at date kvinder, om #metoo, om sex og særligt om, hvordan man skal opføre sig som mand i det 21. århundrede, nu hvor alle spilleregler har ændret sig


Anmeldelser (7)


29. jan. 2019

Personlige, spidsfindige, eksperimenterende og simpelt hen sjove essays, til læsere af alle køn, der undrer sig over, hvordan man skal opføre sig som mand i det 21. århundrede, nu hvor alle spilleregler har ændret sig.

Bogen er en blanding af essayistiske erindringsglimt fra forfatterens liv, afdækkende interviews og generel undren over tingenes tilstand. Med en fod plantet i fortiden og en i nutiden, graver Anders Haahr Rasmussen i forvirringens vande og kæmper sig igennem forandrings vinde mht. kunsten at date, personlige og intime grænser, maskulinitetens præmisser, #metoo, kønsforskelle, homofobi, præstationsangst m.m. Det er ifølge Haahr ikke umandigt at være i tvivl. I bogen møder vi bl. a. Nicki Minaj, Suzanne Brøgger, Uffe Elbæk og sågar en kønsubestemt Darth Vader. Haahr har erfaring med emnet, han er freelancejournalist med speciale i prostitution, køn og tennis og har tidligere bl.a. udgivet kogebogsromanen Det var ikke planen at købe kålroer


Bogen er en blanding af essayistiske erindringsglimt fra forfatterens liv, afdækkende interviews og generel undren over tingenes tilstand. Med en fod plantet i fortiden og en i nutiden, graver Anders Haahr Rasmussen i forvirringens vande og kæmper sig igennem forandrings vinde mht. kunsten at date, personlige og intime grænser, maskulinitetens præmisser, #metoo, kønsforskelle, homofobi, præstationsangst m.m. Det er ifølge Haahr ikke umandigt at være i tvivl. I bogen møder vi bl. a. Nicki Minaj, Suzanne Brøgger, Uffe Elbæk og sågar en kønsubestemt Darth Vader. Haahr har erfaring med emnet, han er freelancejournalist med speciale i prostitution, køn og tennis og har tidligere bl.a. udgivet kogebogsromanen Det var ikke planen at købe kålroer.

Haahr bøjer essayformen i alle retninger, hvilket gør det til en herlig læseoplevelse. Men mere end det, er det en inspirerende bog, der på mange måder gør en klogere.

Om emnet kan læses fx Skvatmand


Upassende opførsel


Erkend dig selv, mand


De andres geometri


#Selvsvupper


Solo


og Upassende opførsel. Mere akademiske er Erkend dig selv mand og De andres geometri, som er en række essays over manderollen i dansk/norsk litteratur. #Selvsvupper er digte over emnet og Solo ser det hele fra kvindens sideOm emnet kan læses fx Skvatmand og . Mere akademiske er Erkend dig selv mand og De andres geometri, som er en række essays over manderollen i dansk/norsk litteratur. #Selvsvupper er digte over emnet og Solo ser det hele fra kvindens sideOm emnet kan læses fx Skvatmand og Upassende opførsel. Mere akademiske er Erkend dig selv mand og De andres geometri, som er en række essays over manderollen i dansk/norsk litteratur. #Selvsvupper er digte over emnet og Solo ser det hele fra kvindens sideOm emnet kan læses fx Skvatmand og Upassende opførsel. Mere akademiske er Erkend dig selv mand og , som er en række essays over manderollen i dansk/norsk litteratur. #Selvsvupper er digte over emnet og Solo ser det hele fra kvindens sideOm emnet kan læses fx Skvatmand og Upassende opførsel. Mere akademiske er Erkend dig selv mand og De andres geometri, som er en række essays over manderollen i dansk/norsk litteratur. er digte over emnet og Solo ser det hele fra kvindens sideOm emnet kan læses fx Skvatmand og Upassende opførsel. Mere akademiske er Erkend dig selv mand og De andres geometri, som er en række essays over manderollen i dansk/norsk litteratur. #Selvsvupper er digte over emnet og ser det hele fra kvindens sideOm emnet kan læses fx Skvatmand og Upassende opførsel. Mere akademiske er Erkend dig selv mand og De andres geometri, som er en række essays over manderollen i dansk/norsk litteratur. #Selvsvupper er digte over emnet og Solo ser det hele fra kvindens side.

Lektørudtalelse

Af

Peter Holm Rasmussen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Per Eilif Månson

2019-04-15

Politiken

Af

Sebastian Wittrock

d. 16. feb. 2019

Kristeligt dagblad

Af

Nils Gunder Hansen

d. 22. feb. 2019

Information

Af

Rasmus Friis (f. 1992-02-22)

d. 8. feb. 2019

Weekendavisen

Af

Marta Sørensen (f. 1986)

d. 8. feb. 2019

Kvinden & samfundet

Af

Mia Ravn Jørgensen

Årg. 135, nr. 1697 (2019)


Informationer og udgaver

Bog

2019

Lydbog (net)

2019

Lydbog (cd-mp3)

2019

Ebog

2019