Gå til indholdEn dag ad gangen - en historie fra blødersagen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

255 sider: ill.

Udgivet

2010

Originaludgave

2010


Beskrivelse


Forfatteren (f. 1976) var kun 8 år, da han blev smittet med hiv via sin blødermedicin. I bogen fortæller han i 3. person om familiens kamp på mange fronter: mod hiv, mod blødersygdommen, mod det offentlige, mod den offentlige mening om hiv/aids og omgivelsernes fordomme, men også om kampen for en tilværelse så normal som mulig


Anmeldelser (2)


15. apr. 2010

For læsere af sygdomsberetninger. Det gælder især mennesker med samme skæbne som hovedpersonen, der hører til den gruppe blødere, der i 1980'erne blev inficeret med hiv gennem deres blødermedicin, deres pårørende samt andre med interesse for sagen.

Palle Lykke Ravn var kun 8 år, da han blev smittet med hiv via sin blødermedicin. For familien var det en katastrofe og indledningen til mange års kamp på mange fronter: mod hiv, mod blødersygdommen, mod det offentlige, mod den offentlige mening om hiv/aids og omgivelsernes fordomme. Men også for livet og en så normal tilværelse som muligt. Palle skriver sin egen historie i 3. person, men den er tydeligt selvoplevet. På et tidspunkt har han opsøgt både Hanne Reintoft, der omtalte hans mor som en af hverdagens helte i Et liv - manges liv, 1996, og Jane Aamund med henblik på gode råd omkring skriveprocessen. Palle Lykke Ravn skriver ærligt og oprigtigt fra hjertet, men bogen er alligevel blevet for omstændelig med for mange detaljer, som det har været vigtigt for ham at få med i sin bearbejdningsproces. Men for læserens skyld skulle der været luget noget mere ud.

Blødersagen er omtalt i Magtens bog, 2002 - den alternative magtudredning. Men den aktuelle titel udmærker sig ved at være en førstehåndsberetning - omend i 3. person - fra en af de 90, der fik sagen at føle på egen krop.

En vigtig beretning fra en person fra 80'ernes blødersag, som skal have plads i bibliotekerne, selvom efterspørgslen nok bliver begrænset.

Lektørudtalelse

Af

Ellen Lind Jensen

Handicaphistorisk tidsskrift

Af

Birgit Kirkebæk

Nr. 27 (2012)


Informationer og udgaver

Ebog

2012

Lydbog (cd-mp3)

2011

Bog

2010