Bøger / faglitteratur / erindringer

En aften trådte Jesus ind i min stue : brudstykker af et øjenvidnes dagbog


Beskrivelse


En personlig beretning om Jørgen Braren Lauritzens (f. 1959) møde med den opstandne Jesus og hans følgende udviklingsproces i dagbogsform.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. mar. 2017

af

af

Hamide Kara

d. 1. mar. 2017

En personlig beretning om mødet med den opstandne Jesus. For læsere af kristen litteratur.

Jørgen Braren Lauritzen, forfatter og magister i religion og dansk, fortæller sin personlige beretning om sit chokerende møde med Jesus i en alder af 19 år. "Jesus og jeg står ansigt til ansigt i det alvorligste, inderligste kærlighedsmøde. Så taler Jesus til mig. Det er ikke almindelig menneskehed, det er guddommelige flammeord." Siden sin ungdom har Lauritzen ført dagbog som bygger på hans møde med Jesus, rejser til Østen, studier i dybdepsykologi og arbejdet som lærer. Lauritzen beskriver sit arbejde og søgen efter at forstå Jesus og kristendommen og fortsætter: "Som en moderne og selvstændig kristen er det vigtigt for mig at gøre mig fri af den vesteuropæiske kirkes overdrevne syndsbevidsthed. Den vesteuropæiske kristendom har fokuseret alt for ensidigt på mennesket som en grænseløs synder. Det opponerer jeg og mange andre moderne mennesker med rette imod." Han skriver, at der er brug for en ny kristen vej. En individualistisk vej, hvor mennesker er i kontakt med den ultimative livsglæde.

Forfatteren gengiver moderne kristen spiritualitet i et letforståeligt sprog. Samtidig foreslår han, at man i Danmark gør op med den overfladiske livsforståelse til fordel for en objektiv åndelig verden.

En anden bog som også handler om kristelig mystik og spirituel udvikling er: Ansigt til ansigt.