Gå til indholdElskeren : spændingsroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

494 sider

Udgivet

2022

Originaludgave

2022


Beskrivelse


Hvor godt kender vi egentligt vore naboer? Rikke og hendes mand Åsmund lever et tilsyneladende lykkeligt familieliv, men så bliver naboen fundet myrdet, og hemmelighederne vælter frem. For læsere af stemningsfulde psykologiske krimier eller domestic noir genren


Anmeldelser (2)


22. apr. 2022

Hvor godt kender vi egentligt vore naboer? Rikke og hendes mand Åsmund lever et tilsyneladende lykkeligt familieliv, men så bliver naboen fundet myrdet, og hemmelighederne vælter frem. For læsere af stemningsfulde psykologiske krimier eller domestic noir genren.

Forskeren Rikke har det hele - et lækkert delehus i Oslo, en dejlig familie, og lykkeligt gift med ungdomskæresten Åslund. På overfladen er alt perfekt, men billedet krakelerer da overboen i deres hus findes myrdet. Panikken breder sig, da det står klart at morderen skal findes blandt de fire familier i delehuset. Naboerne mistænker på tværs hinanden og samtidig gør Rikke alt for at skjule at hun havde et forhold til den myrdede. Snart er hun viklet ind i et net af løgne, men kan hun betro sig til Åslund? Helene Flood er uddannet psykolog og fik et internationalt gennembrud med sin debutroman Terapeuten


Forskeren Rikke har det hele - et lækkert delehus i Oslo, en dejlig familie, og lykkeligt gift med ungdomskæresten Åslund. På overfladen er alt perfekt, men billedet krakelerer da overboen i deres hus findes myrdet. Panikken breder sig, da det står klart at morderen skal findes blandt de fire familier i delehuset. Naboerne mistænker på tværs hinanden og samtidig gør Rikke alt for at skjule at hun havde et forhold til den myrdede. Snart er hun viklet ind i et net af løgne, men kan hun betro sig til Åslund? Helene Flood er uddannet psykolog og fik et internationalt gennembrud med sin debutroman Terapeuten.

Velskrevet og atmosfæremættet domestic noir. I kraft af sin uddannelse har Flood et godt greb om det psykologiske spil mellem personerne, og det tilføjer plottet nerve og stemning. Fortællestilen er observerende og analyserende, og vil for nogle læsere nok føles lidt for langsommeligt fortalt - lidt som et kammerspil. Slutningen er dog både overraskende og spændende.

I stil og tema minder den en hel del om Terapeuten


En familietragedie


Alle lyver


Det gyldne bur


. Andre bud på nordisk domestic noir er fx En familietragedie, Alle lyver, eller Det gyldne burI stil og tema minder den en hel del om Terapeuten. Andre bud på nordisk domestic noir er fx , Alle lyver, eller Det gyldne burI stil og tema minder den en hel del om Terapeuten. Andre bud på nordisk domestic noir er fx En familietragedie, , eller Det gyldne burI stil og tema minder den en hel del om Terapeuten. Andre bud på nordisk domestic noir er fx En familietragedie, Alle lyver, eller I stil og tema minder den en hel del om Terapeuten. Andre bud på nordisk domestic noir er fx En familietragedie, Alle lyver, eller Det gyldne bur.

Lektørudtalelse

Af

Steffen Gordon Nielsen

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 28. apr. 2022


Informationer og udgaver

Bog

2022

Lydbog (net)

2022

Ebog

2022