Bøger / skønlitteratur / roman

Elektra : kriminalroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
451 sider
Udgivet
2016
Genre og form
roman, krimi
Originaludgave
2016

Beskrivelse


Krimi.En kunsttransport overfaldes og politimanden Andreas opdager, at noget er helt galt i opklaringsarbejdet. Det samme skete for 10 år siden, og kostede Andreas' bror livet. Historien har tråde tilbage til junta-regimet i Grækenland i 1970'erne.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2016

af

af

Conni Boll Christensen

d. 21. okt. 2016

Et røverisk overfald på en kunsttransport kaster politimanden Andreas ud i et følelsesmæssigt kaos. Noget lignende skete for 10 år siden og kostede hans bror livet. For krimilæsere.

Andreas ́elskede storebror blev dræbt i tjeneste for 10 år siden. Drabet blev aldrig opklaret, hvilket har plaget Andreas lige siden. Nu sker et tilsvarende overfald på en kunsttransport, og noget er helt galt i efterforskningsarbejdet. Andreas anklager en kollega for at skjule noget og fyres fra jobbet som politimand. Kort tid efter myrdes hans ex kæreste Katharinas storebror, og hun beder Andreas hjælpe med at opklare sagen, hvor en anden bror mistænkes. Sideløbende fortælles historien om Katharinas far Johannes, der boede i Athen i 1973, hvor han blev dybt forelsket i Elektra. Hun fik ham involveret i den blodige kamp mod den græske militærjunta. Bogen er udgivet af Det Danske Bibelselskab og inspireret af fortællingen om Kain og Abel.

Meget spændende og tankevækkende plot, hvor personskildringerne står skarpt. Den historiske dimension løfter bogens niveau.

Det er et kendt krimi-greb at arbejde med begivenheder i fortiden, der senere får fatale konsekvenser. Fx Camilla Läckberg og Jussi Adler-Olsens første krimier.


Jyllands-posten

d. 13. okt. 2016

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 13. okt. 2016


Berlingske tidende

d. 17. dec. 2016

af

af

Merete Reinholdt

d. 17. dec. 2016


Kristeligt dagblad

d. 5. nov. 2016

af

af

Mie Petersen

d. 5. nov. 2016