Gå til indholdEfterhånden mulighed for sol : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

437 sider

Udgivet

2021

genre/form

roman,

romanerOriginaludgave

2021


Beskrivelse


Hvordan ser livet ud fra en motorvejsrestaurant og et billardværtshus? Mød Tom og Julie i deres midtlivskriser i denne velskrevne og vedkommende roman. Til alle læsere af dansk hverdagsrealisme


Anmeldelser (8)


2. feb. 2021

Hvordan ser livet ud fra en motorvejsrestaurant og et billardværtshus? Mød Tom og Julie i deres midtlivskriser i denne velskrevne og vedkommende roman. Til alle læsere af dansk hverdagsrealisme.

Julie på knapt 40 år bor alene sammen med sin angstneurotiske søster i barndomshjemmet i Solrød og arbejder hver dag i den nærliggende motorvejsrestaurant. Tom er 46 år og bor med sin teenagesøn på Vesterbro, hvor han driver en billardsalon for en ven. For 25 år siden, da de mødtes på en lokalradio i Århus, så alting anderledes ud. Julie var en selvsikker, lovende journaliststuderende, Tom var lige flyttet til Århus fra Nordjylland og mere usikker, men blev hurtigt en stjernefotograf. En dag i 2019 får Tom et brev fra Julie, og kontakten får begge til at overveje ændringer i deres tilværelse. Michel Enggaard er journalist og romandebuterede med Svækling


i 2017Julie på knapt 40 år bor alene sammen med sin angstneurotiske søster i barndomshjemmet i Solrød og arbejder hver dag i den nærliggende motorvejsrestaurant. Tom er 46 år og bor med sin teenagesøn på Vesterbro, hvor han driver en billardsalon for en ven. For 25 år siden, da de mødtes på en lokalradio i Århus, så alting anderledes ud. Julie var en selvsikker, lovende journaliststuderende, Tom var lige flyttet til Århus fra Nordjylland og mere usikker, men blev hurtigt en stjernefotograf. En dag i 2019 får Tom et brev fra Julie, og kontakten får begge til at overveje ændringer i deres tilværelse. Michel Enggaard er journalist og romandebuterede med Svækling i 2017.

Flot beskrevet hverdagsrealisme med nuancerede, fordomsfrie personbeskrivelser. Romanen er fyldt med gode miljøbeskrivelser fra de forskellige arbejdspladser, der har det tilfælles, at de kræver omgang med og forståelse for alle typer af mennesker.

Minder en del om Svækling


Jeg forbander tidens flod


med sin varme, præcise personskildring. At være i midtlivskrise ses bl.a. også i Jeg forbander tidens flod, men Enggaard skriver mere handlingsorienteret. Læsere af Katrine Marie Guldager og Kim Fupz Aakeson vil også synes om denneMinder en del om Svækling med sin varme, præcise personskildring. At være i midtlivskrise ses bl.a. også i , men Enggaard skriver mere handlingsorienteret. Læsere af Katrine Marie Guldager og Kim Fupz Aakeson vil også synes om denneMinder en del om Svækling med sin varme, præcise personskildring. At være i midtlivskrise ses bl.a. også i Jeg forbander tidens flod, men Enggaard skriver mere handlingsorienteret. Læsere af Katrine Marie Guldager og Kim Fupz Aakeson vil også synes om denne.

Lektørudtalelse

Af

Birgit Sloth

Litteratursiden.dk [online]

Af

Maria Guldager Rasmussen

2021-03-16

Berlingske tidende

Af

Katherine Diez

d. 8. mar. 2021

Politiken

Af

Thomas Bredsdorff

d. 2. mar. 2021

Jyllands-posten

Af

Christian Møgeltoft

d. 3. mar. 2021

Kristeligt dagblad

Af

Svend Skriver

d. 3. mar. 2021

Weekendavisen

Af

Linea Maja Ernst

d. 5. mar. 2021

Børsen

Af

Line Rasmussen

2021-03-05


Informationer og udgaver

Bog

2021

Lydbog (cd-mp3)

2021

Lydbog (net)

2021

Ebog

2021