Bøger / faglitteratur til børn

Dyrelort


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. aug. 2017

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 22. aug. 2017

Vidste du at kaskelothvalens lort hedder ambra og er meget værdifuldt? Eller at dovendyret kun laver stort én gang om året, mens kaniner laver op til 500 lorte - om dagen?! Her kan dyreglade børn fra 7-11 finde alt, hvad der er værd at vide om dyrelort. Kan selvlæses fra omkring 9 år.

Alle dyr laver lort, men der er faktisk stor forskel på de forskellige dyrs måde at lave - og bruge - lort på. Nogen dyr spiser deres egen lort, eller bruger lort som foder til deres unger. Gorillaen bruger sin afføring til at advare sine fjender, mens næsehorn snakker med hinanden igennem deres lort. I bogen kan du læse mere om dette og finde en helt masse anden underlig, sjov og nyttig viden om dyrene og deres lort. Bogen er med illustrationer, fotos og faktabokse. Paul Mason har skrevet mange fagbøger for børn, heraf flere oversat til dansk, mens det er første gang vi oplever illustratoren Tony de Saulles i en dansk udgivelse.

De Saulles' sjove og tegneserieagtige illustrationer passer godt til Masons uhøjtidelige tilgang til emnet og bogen giver et fascinerende og underholdende indblik i dyrenes toiletvaner med sære, men sande, fakta og historier.

I Gæt en lortVerdens 100 mærkeligste dyr kan du, ud fra fotos, gætte med på hvilket dyr, der har lagt forskellige slags lort. Børn med hang til finurlige fakta om dyr vil være i godt selskab med Sebastian Klein, fx i Verdens 100 mærkeligste dyrI Gæt en lort kan du, ud fra fotos, gætte med på hvilket dyr, der har lagt forskellige slags lort. Børn med hang til finurlige fakta om dyr vil være i godt selskab med Sebastian Klein, fx i .