Bøger / faglitteratur / biografier

Duer og høge : amerikanske præsidenter fra Washington til vor tid


Beskrivelse


En samling portrætter af de 41 mænd, der har været USAs præsident. Hvert portræt beskriver præsidentens livshistorie: barndommen, studietiden, årene frem til præsidentposten og selve embedsperioden med særlig fokus på præsidentens politiske virke og betydning.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2008

af

af

Knud Weile

d. 11. nov. 2008

En opdateret og omarbejdet udgave af bogen om de amerikanske præsidenter, der er et vigtigt læse- og opslagsværk for opgaveskrivere og interesserede i amerikansk historie.

Forfatterne beskriver i kronologisk orden til og med George Walker Bush alle de amerikanske præsidenter, hvis livsbaner gennemgås og resultater som ledere vurderes. I den enkelte artikel er der også et portræt af den pågældende, data om valgresultater og eftertidens bedømmelse af administrationen. I et indledende afsnit beskrives kort det amerikanske politiske system og præsidentembedets indhold, og i temaartikler placeret mellem præsidentbiografierne vurderes præsidenterne (noget skabelonagtigt) som moderne ledertyper.

I forvejen findes der på dansk store levnedsskildringer af/om fx John F. Kennedy og Bill Clinton, og de fleste præsidenter er biograferet i den engelsksprogede litteratur. Her får man kort og godt oplysninger om alle præsidenterne og deres betydning politisk og historisk. Den gamle udgave af bogen kan stadig anvendes, især hvis man fokuserer på de ældre præsidenter.

En godt skrevet og opdateret samling biografier over alle de amerikanske præsidenter, der går tæt på skiftende tiders personligheder på verdens mest magtfulde post og samtidig fortæller verdens- og USA-historie.


Berlingske tidende

d. 3. nov. 2008

af

af

Søren Kassebeer

d. 3. nov. 2008