Bøger / skønlitteratur / roman

Du er en ond mand


Beskrivelse


Krimi. Elevatoren på Det kongelige Teater går i stå. I den befinder sig kongelig skuespiller Arvid og statsministerens mand Marc, og i ventetiden aftaler de to mænd at spille det gamle spil, der går ud på at bytte mord. I samme døgn får kommissær Stein og hans efterforskningsgruppe til opgave at opklare drabet på en mand, der er tæsket ihjel.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2013

af

af

Helle Winther Olsen

d. 24. okt. 2013

Martinov har et ret omfattende forfatterskab bag sig, og denne krimis kommissær Stein har vi også kunnet følge i Ud hvor du ikke kan bunde. Man behøver dog ikke at læse i rækkefølge, for politifolkene udfylder en mindre rolle i forhold til offer/gerningsmand. En krimi til dem der foretrækker en rolig, ikke for blodig historie.

Til akkompagnement af Shakespeare citater fra Richard den Tredje, opbygges en parafrase over den velkendte historie om to fremmede der mødes og bytter mord. Her er scenen en elevator i udu: den kongelige, vredladne skuespiller Arvid, velkendt for sin evne til at være ond både på og uden for scenen, - og statsministerens mand Marc der skjuler hemmeligheder om sig selv og konen. Arvid står over for en fyring, hvis en kollega angiver ham til ledelsen, og Marc kan slippe ud af sit fastlåste ægteskab, hvis konen dør. Alt at vinde og intet at tabe? Men der viser sig at være en større plan bag disse tilsyneladende tilfældige møder og hændelser, som inkluderer både drab og terror samt to pakistanske piger. Velskrevet, og især Arvid er godt beskrevet og holder interessen fanget, hvorimod politipersonerne er noget blege.

Nyere københavnerkrimier skriver Erik Hauervig og Hanne Bech Hansen, mens Steen Harvig og Ole Frøslev er stilistisk i familie.

God dansk krimi i standard vægtklasse, som holder spændingskadencen, og faktisk er langt bedre end sit kedelige udseende. Et noget tricky plot, men den vrede og onde skuespiller er et godt omdrejningspunkt.


Weekendavisen

d. 31. jan. 2014

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 31. jan. 2014