Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dronningen af Tearling


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
232 sider
Udgivet
2019
Ophav
Genre og form
roman, eventyrlige fortællinger, fantasy, science fiction
Sværhedsgrad

for læsesvage unge, let at læse

lix: 22

Målgruppe
for læsesvage unge, let at læse
Undervisning
til læreren

Beskrivelse


Prinsesse Kelsea er opvokset i eksil. På sin 19 års fødselsdag vender hun tilbage for at genvinde sin retmæssige trone. For at redde den undertrykte befolkning, må hun sætte sin lid til både den magiske Tearling-safir og den hemmelige oprørsbevægelse.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. apr. 2016

af

af

Maria Sjøblom

d. 26. apr. 2016

Gribende og magisk fortælling med en sej heltinde, der vil gøre hvad som helst for at redde sit kongerige. For både unge og voksne, der elsker fantasy eller som bare lader sig opsluge af en god historie.

Prinsesse Kelsea er vokset op i eksil, men på hendes 19 års fødselsdag bliver hun hentet af den tidligere dronnings livgarde. Det er med livet som indsats, at hun må kæmpe for at kunne sætte sig på tronen som dronning af Tearling. Landet blev dannet efter Udvandringen, men mangler både råvarer og uddannelse. Derfor holdes det i et jerngreb af nabolandets røde dronning, som kræver jævnlige forsendelser af både voksne og børn fra Tearling. Kelsea får hjælp af den magiske Tearling-safir og sin strenge opdragelse, men må stole på sine alliancer med både livgarden og oprørsbevægelsen. Ind imellem kapitlerne er der indsat små historiske fortegnelse om Tearling.

Her af masser af action, spændende personbeskrivelser og hjertet sidder oppe i halsen, mens Kelsea kæmper for sit land. Den fængslende fortælling er første del i en planlagt trilogi af den debutterende amerikanske forfatter.

Bogen er en særdeles vellykket blanding af Suzanne Collins' serie om "Hunger Games" og George R. R. Martin's "En sang om is og ild", som er bøgerne bag "Game of Thrones".


Bibliotekernes vurdering

d. 19. nov. 2019

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 19. nov. 2019

Spændende letlæst roman om en ung pige, der kæmper for at blive en ansvarlig dronning for sit underkuede folk i landet Tearling. For unge og voksne læsesvage.

Kelsea har levet i eksil i skovene med sin fosterfamilie. Som 19-årig må hun rejse til Nylondon og blive kronet som Tearlings nye dronning. Med sig har hun to magiske ædelsten, som har tilhørt hendes afdøde mor. Kelsea bryder moderens aftale om at sende slaver til den røde dronning i Mortmesne. Og nu må hele landet forberede sig på krig. Historien foregår i fremtiden efter udvandringen fra Amerika. Bogen er også udgivet som bog + lyd. Lixtal er 22. Bogen er en letlæst udgave af Dronningen af Tearling, der er første bind i en trilogi.

Vellykket genfortælling af en fremtidsroman med en sej pige som hovedperson. Romanen har bevaret flowet, og det er nemt at leve sig ind i hovedpersonens følelser. Teksten er komprimeret med korte sætninger og delt op i mindre afsnit på siden. Gammeldags ord er forklaret. Nogle ordblinde vil have brug for også at lytte til historien, mens de læser.

Dronningen af Tearling minder meget om "Hunger Games", der også er en fremtidsroman med fantasy-elementer, men den findes ikke som en letlæst udgave for læsesvage. I serien "Læselyst" er der fx også en spændende fremtidsroman Europa i opløsning.


Weekendavisen

d. 1. juli 2016

af

af

Katinka Bruhn

d. 1. juli 2016