Gå til indholdDronning Margrethe


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

32 sider: ill. i farver

Udgivet

2018

genre/form

biografierOriginaludgave

2018


Anmeldelser (1)


16. aug. 2018

2 bøger med god og spændende viden om Dronning Margrethe fx hvad dronningen egentlig bestemmer, og om vikingerne, der drog på togter langt fra Danmark. For 9-13-årige.

I den ene fortælles der om dronningens arbejdsopgaver fx deltagelse i statsrådet og at være Danmarks ansigt udadtil. Den historiske baggrund for kongehuset i Danmark gennemgås - fra Gorm den Gamle til vi fik kvindelig arvefølge, til vi nu har en dronning som statsoverhoved. Kongehusets slotte, Amalienborg, Fredensborg og Marselisborg præsenteres ligesom kongeskibet og dronningens gravmæle i Roskilde Domkirke. I den anden bog fortælles om vikinger. I næsten 300 år drog vikingerne ud. Vi får at vide hvem de var og hvor de boede. Eksempler på emner der omtales: Jellingestenen, begravelsesskikke, Hedeby, vikingeskibe og Harald Blåtand.

Det er spændende at høre om dronningens kunstneriske fritidsinteresser og om Danmarks storhedstid under vikingerne. Bøgerne er rigt illustrerede med et væld af rigtig gode fotos og anskuelighedstegninger, der er med til at give overblik. Teksterne er veltilrettelagte og velskrevne. Alt i alt gode anvendelige bøger.

Bøgerne kan sammenlignes med Kongehuset


Vikingetiden


og VikingetidenBøgerne kan sammenlignes med Kongehuset og Bøgerne kan sammenlignes med Kongehuset og Vikingetiden.

Lektørudtalelse

Af

Boy Olesen


Informationer og udgaver

Bog

2018

Ebog

2018