Gå til indholdDrømmetid og andre SF noveller


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

200 sider

Udgivet

2010

Originaludgave

2010


Beskrivelse


Science fiction-noveller om fremmede livsformer og menneskets stadige spekulation over, om vi er alene


Anmeldelser (3)


6. dec. 2010

Utrætteligt udgiver den ældste danske science-fiction forening romaner og novellesamlinger. Enten første gang på dansk i oversættelse eller ting, der er gravet frem fra gemmerne. Med denne novellesamling samler SFC for første gang en række af den danske, ukendte forfatter Richard Ipsens noveller.

Novellesamlinger kan enten have et samlende tema eller være en fragmenteret og divers samling af historier med forskelligt fokus. Denne er det sidste. Novellerne spænder vidt. Fra ensomme forskere tæt på Jupiter, der opdager intelligent liv i udenjordiske aminosyrer til en thai chi-udøver, der forsvinder imellem verdener ved at gå ubegribelig meget ned i tempo. Genretypisk forside og god bagsidetekst tydeliggør afsender og målgruppe.

Dele af novellerne har tidligere været udgivet i forskellige sci-fi magasiner, men det er første gang, de udgives samlet. De er skrevet over 20 år og spænder vidt i emnevalg. Nybegyndere i genren skal måske ikke starte her, men trofaste læsere vil få flere fine læseoplevelser.

Foreningen Science Fiction Cirklen, som udgiver science fiction på dansk begynder med denne novellesamling at udgive novellesamlinger af danske sci-fi forfattere. I denne har flere af novellerne været udgivet i genre-magasiner, men her gives et samlende indblik i forfatterskaberne.

Lektørudtalelse

Af

Sanne Caft

Himmelskibet

Af

Thomas Winther

Nr. 27 (2010)

Proxima

Af

Lise Andreasen

Nr. 93 (2011)


Informationer og udgaver

Bog

2010