Gå til indholdDrømme, chakrasymboler og meditation


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

191 sider

Udgivet

2016

Originaludgave

1986


Beskrivelse


Læseren tages med på en rejse gennem drømmeprocessens 3 planer med det formål at nå en meditativ tilstand af højere bevidsthed


Anmeldelser (7)


28. sep. 2016

Genudgivelse af to klassikere om bevidsthed(sevolution), energiprocesser, drømmefænomener og meditation. Til opmærksomme læsere af bøger om bevidsthedsudvikling.

Bøgerne handler begge om bevidsthed, ubevidsthed og bevidsthedsudvikling, energiomsætning, bl.a den seksuelle energi, samt vores brug af jordkloden og dens fremtid. Drømmetydning og -teknikker, drømmefænomener samt shakrasymboler og -øvelser har en fremtrædende plads i den ene bog, tantraøvelser (fysiske, æteriske, astrale og mentale) har en fremtrædende plads i den anden. I 1982 oprettede Jens Bertelsen, Vækstcenteret, stærkt optaget af bevidsthed og meditation, som han var, og er. Herfra har han skrevet mange bøger.

Kodeordene for bøgerne er en højere bevidsthed, der hæver sig over egobevidstheden, at vågne af "drømmen", balance i individets brug af energi, og bevidst fælles(skabs)følelse. De har et såvel globalt perspektiv, som fokus på individet. Fokus er på træning af bevidstheden og teknikker og veje hertil for at nå til et højere bevidsthedsniveau. JB er et spændende bekendtskab, men ikke helt nem at gå til. Denne omtale yder hverken JBs facetterede erfaringer eller dybe udforskning retfærdighed. Tidens tand har på ingen måde gnavet i indholdet.

Drømme, chakrasymboler og meditation


Kvantespring


udkom i 1982. "Tantra og kærlighed" udkom 1986 med titlen Kvantespring. Begge har fået nyt forordDrømme, chakrasymboler og meditation udkom i 1982. "Tantra og kærlighed" udkom 1986 med titlen . Begge har fået nyt forordDrømme, chakrasymboler og meditation udkom i 1982. "Tantra og kærlighed" udkom 1986 med titlen Kvantespring. Begge har fået nyt forord.

Lektørudtalelse

Af

Grethe Lorentzen

18. dec. 2018

Bertelsen har tidligere bl.a. udgivet Dybdepsykologi bind 1-3. Med baggrund i dette værk beskæftiger denne bog sig indgående med drømmeprocessens 3 planer, hvor målet er at nå den meditativetilstand af højere bevidsthed. Frem gennem bogen bliver drømmefænomenets omfang udvidet, indtil drøm til slut forstås generelt som en lavere bevidsthed set fra en højere. Bogens empiriske grundlagudgøres af 30.000 drømme. Den er dediceret til Robert S. Moore, der i 30 år har arbejdet på at udvikle højere bevidsthed gennem meditation og spirituelle øvelser. Forf. har lært meget af ham.Endvidere bygges på Jung, Reich, Rajneesh og Østens udviklingssystemer (yoga, tantra, buddhisme, taoisme og zen) med beskrivelsessystemerne, chakraerne, der er centre i menneskers energifelt ellerfokuspunkter for højere bevidsthed. I selve teksten karakteriseres bøger omhandlnde de behandlede temaer. Bagest litt.liste. For at få det fulde udbytte af de i bogen beskrevne teknikker, skal mannok have mediteret iflere år.

Lektørudtalelse

Af

Lone Andersen

Ergoterapeuten

Vendsyssel tidende

Af

tz

1983-02-14

Vestkysten

Af

Ellen A. Madsen

1983-09-06

Information

Af

Finn Abrahamowitz

1982-07-16

Weekendavisen

Af

Bo Bjørnvig

1983-07-15


Informationer og udgaver

Bog

2016

Bog

2008

Bog

2000

Ebog

2016