Bøger / faglitteratur / udstillingskataloger

Dotremont - ode til Danmark


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling.

Antologi om den belgiske digter og billedkunstner Christian Dotremont (1922-1979), hans forhold til Danmark og hans engagement i Cobra-bevægelsen. Med mange eksempler på hans billedkunst.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2011

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 18. nov. 2011

Det er kunsthistorikere og særligt interesserede i moderne dansk kunsts storhedstid i almindelighed samt besøgende på Dotremontudstillingen på Carl-Hening Pedersen & Else Alfeldt Museet i særdeleshed, der vil være interesserede i denne nye bog om digterkunstneren.

Christian Dotremont (1922-1979) var digter og kunstner og han var sammen med bl.a. Asger Jorn med til at stifte Cobra i 1948. I den forbindelse fik han en interesse for Danmark og Norden, som han bevarede livet ud. Han benyttede sine mange besøg her til at lære sig dansk, og han var en flittig skribent og iagttager af sproget og landet. Den aktuelle udstilling og bogen om den fokuserer på hans store indflydelse på de danske kunstnere han mødte og arbejdede sammen med. Dotremont er især kendt for sine logogrammer, der befinder sig i grænselandet mellem kunst og sprog, men også andre sider af hans virke belyses. Bidragydere er en række kunsthistorikere, men kunstneren får også selv ordet. Bogen er overdådigt illustreret. Et veltimet memo om paneuropæisk kultursamarbejde udgivet op til den danske EU formandsperiode.

Der er gennem årene udgivet en del kataloger. Det seneste i forbindelse med udstillingen "Jeg skriver for at se" i Silkeborg i 2005, men der er tale om meget forskellige værker.

Udmærket antologi om den belgiske kunstner og digter Dotremonts forhold til Danmark som udsprang af hans engagement i Cobra bevægelsen. Bogen er udgivet i forbindelse med en udstilling i Herning fra okt. 11 til feb. 12.