Gå til indholdDommens dag


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Udgivet

2011

genre/form

roman,

spændingOriginaludgave

2008


Beskrivelse


Tom Byrne skal for FN lægge en dæmper på en sag om en gammel mand, der bliver skudt som formodet selvmordsbomber. Sammen med mandens datter opdager han forbindelser til holocaust


Anmeldelser (2)


29. okt. 2008

Spændingsfans, som prioriterer spænding fremfor person- og miljøskildringer.

En harmløs gammel mand nedskydes brutalt i FN-bygningen som formodet selvmordsbomber. Tom Byrne bliver af FN bedt om at påtage sig det beskidte arbejde med at dysse sagen ned og lukke munden på familien. Da han selv er nødt til at kompensere for en tidligere tjeneste, siger han ja uden tøven. Men allerede ved ligsynet vækkes hans mistanke ved den gamle mands muskuløse krop. Ved mødet med hans tiltrækkende datter Rebecca i London udbygges mistanken yderligere ved fundet af afdødes notesbog med en beretning, hvor denne under krigen efter familiens udslettelse fungerede som jødisk barnesendebud med advarsler om holocaust. Blandt efterladenskaberne falder Tom og Rebecca yderligere over en liste over nazibødler og avisudklip om deres bratte død. Den gamle havde altså været holocausthævner i et hemmeligt broderskab med ansvar for hundredvis af uopklarede dødsfald. Nu går så den hæsblæsende jagt sideløbende med andre interessenter parate til at dræbe for at bevare en hemmelighed med forgreninger til verdens øverste top. Alt sammen i et fermt sammenskruet bæredygtigt plot med masser af spænding fra første side og en veldrejet overraskende slutning.

Til fx Khoury og Brown-fans. Af forfatteren også bl.a. De retfærdige mænd.

Solid thrillerunderholdning uden store litterære kalorier i form af overbevisende miljø og personer men masser af hæsblæsende vitaminer på spændingssiden.

Lektørudtalelse

Af

Kresten Søe Christensen

Politiken

Af

Thomas Harder

d. 5. dec. 2008


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2016

Lydbog (net)

2011

Lydbog (cd-mp3)

2012

Lydbog (cd-mp3)

2011

Bog

2011

Bog

2009

Bog

2008

Ebog

2011

Ebog

2009

Lydbog (cd)

2011