Bøger / skønlitteratur / roman

Dødsshowet


Beskrivelse


Krimi. Politimanden Robert Hunter dirigeres til en internetadresse, hvor han skrækslagent involveres i tortur og drab på en ukendt, fordi metoden alene afhænger af de valg, Robert tvinges til at foretage. Næste drab lægges af seriemorderen ud til en internetafstemning.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2013

af

af

Helle Winther Olsen

d. 20. nov. 2013

Hos Carter er syge seriemordere i fokus, når hans i øvrigt mainstreamkrimier fanger læsernes interesse. Og det gør de. Den hårdhudede læser bliver heller ikke skuffet af dette nyeste udspil med Robert Hunter fra Los Angeles politi i hovedrollen.

Et telefonopkald sender Hunter til en bestemt adresse på internettet, hvor han bliver vidne til at et ukendt offer bliver torteret og dræbt - på baggrund af de valg Hunter tvinges til at træffe. Virkelig makabre og modbydelige ting at læse om, og dette er naturligvis kun starten. De efterfølgende drab foregår via afstemninger på internettet - skal kvinden der ligger fastlåst med en stor plade hængende over sig fx knuses eller ædes? Hvad vælger de tusinder der stemmer, og hvorfor er man overhovedet inde og kigge på sådan en side, kunne have været et mindst lige så interessant aspekt at få afdækket her. Men opklaringsarbejdet og jagten på seriemorderen haster i mere end almindelig grad, for de modbydelige drab får flere og flere tilskuere. Bogen følger skiftevis politiet og ofrene en ad gangen. Forfatteren har flere års arbejde som kriminalpsykolog på bagen - forhåbentlig overgår fiktionen virkeligheden.

Carter har fællestræk med John Sandford og Harlan Coben, som også er ret voldelige. Patricia Cornwell skildrer vold og seriemord fra den teknologiske, retsmedicinske vinkel.

En helt igennem traditionel politikrimi om seriemord der dog giver den ekstra skrue på makaberhedsindekset. Man kan ikke frakende den stor pageturner-effekt.


litteratursiden.dk

d. 10. dec. 2013

af

af

Mie Møller Nielsen

d. 10. dec. 2013

Hvordan frygter almindelige mennesker at dø? Og hvor meget grum glæde kan en andens tortur og død fylde hos helt almindelige borgere i alle aldersgrupper? Carter har gjort det igen. Robert Hunter er a...