Gå til indholdDødebogen : kriminalroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

413 sider

Udgivet

2010

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2008


Beskrivelse


Krimi. Retsmediciner Kay Scarpetta og hendes hjælpere får deres sag for med at finde sammenhængen mellem et torteret lig af en ung tennisstjerne i Rom og yderligere to mordofre hjemme i Charleston, West Virginia


Anmeldelser (2)


26. sep. 2008

Den amerikanske retsmediciner Kay Scarpetta er et årelangt bekendtskab for mange krimilæsere. Nye læsere skal holde tungen lige i munden for at holde rede på Scarpettas mange tidligere meritter og hendes komplicerede personlige forhold.

Scarpetta har nu slået sig ned som retsmediciner i Charleston, hvor nogen åbenlyst modarbejder hende. Hun har ellers travlt med hele tre spektakulære mordsager: 1) en myrdet 16-årig tennisstjerne i Rom, 2) en lille misbrugt og myrdet dreng hjemme i Charleston og 3) en myrdet kvindelig millionær også i Charleston. Der er en spinkel sammenhæng mellem mordene, og efter et intenst opklaringsarbejde falder brikkerne på plads for Scarpetta og co. i et perverteret psykologisk spil. Den tætte personkreds omkring Scarpetta er gengangere fra tidligere, og tilmed optræder en af Scarpettas tidligere fjender, så det er klart en fordel at være velbevandret i Scarpetta-land. Ikke desto mindre får både gamle og nye læsere en solid, spændende og velskrevet krimioplevelse med et kompliceret plot og overbevisende skildringer af tid og sted.

Patricia D. Cornwell er hermed kommet til det 15. bind om den handlekraftige retsmediciner Kay Scarpetta, og har man mulighed for det, vil jeg klart anbefale, at man læser bindene i rækkefølge for at få alle lag og sidehistorier med.

15. bind i krimiserien om den amerikanske retsmediciner Kay Scarpetta og hendes trofaste medarbejdere. Som vanligt fra Patricia D. Cornwells hånd en velskrevet, overbevisende og spændende krimi.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh

Politiken

Af

Thomas Harder

d. 18. okt. 2008


Informationer og udgaver

Lydbog (cd-mp3)

2011

Lydbog (cd)

2011

Bog

2010

Bog

2008

Lydbog (net)

2009