Gå til indholdDjævelens advokat : Peter Hjørne - rettens enfant terrible


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

358 sider

Udgivet

2009

genre/form

biografierOriginaludgave

2009


Beskrivelse


Portræt af den kontroversielle forsvarsadvokat Peter Hjørne (f. 1944) og hans deltagelse som forsvarer i nogle af de seneste tyve års mest spektakulære og dramatiske retssager i Danmark


Anmeldelser (4)


2. okt. 2009

Mange biografilæsere vil nok gerne læse om den kontroversielle forsvarsadvokat, og bogen vil også have appel til dem der interesserer sig for rockermiljøet og for nyere kriminalsager.

Peter Hjørne er i offentligheden kendt for de sager han fører for rockere, nazister og pædofile, terrormistænkte og andre outsidere. Han har talt dunder mod dommerstand og politi, og plejet privat omgang med Jønke og andre fra rockermiljøet, og har været fængslet og frataget bestalling for at have lækket fortrolige oplysninger. Hjørne har ikke selv ønsket at medvirke, så journalist Ulrikke Moustgaard bygger sit portræt på en omfattende research. Læseren får da også et indblik i Hjørnes personlighed og retspolitiske synspunkter, men det er gennemgangen af de spektakulære retssager, Hjørne har været involveret i, der fylder mest.

Det er liǵodt træls, 2002 er en biografi af forsvarsadvokaten Bent Nielsen, der forsvarede samme klientel.

Der vil nok være en del interesse for bogen om forsvarsadvokaten, der er kendt i offentligheden for selv at provokere systemet og for at forsvare de marginale gruppers interesser. I tilgift får man også en gennemgang af mange af de senere års meget omtalte kriminalsager.

Lektørudtalelse

Af

Søren Brunbech

Berlingske tidende

Af

Jens Andersen

d. 29. sep. 2009

Jyllands-posten

Af

Niels Lillelund

d. 6. okt. 2009

Information

Af

Lise Nielsen

d. 8. okt. 2009


Informationer og udgaver

Ebog

2016

Bog

2009