Bøger / skønlitteratur / roman

Distancekunsten


Beskrivelse


På en elitær kostskole i Norditalien for rige familier følger man de unge elevers erfaringer med hinanden, kærligheden og det voksenliv, der venter. Men voksenlivet har svært ved at leve op til ungdommens forventninger.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. dec. 2018

af

af

Kent Skov

d. 14. dec. 2018

Fængende italiensk roman om en ung kvindes forhold på en kostskole. For interesserede i velfortalte historier om ungdommens usikkerhed og søgen efter kærlighed.

Sofia befinder sig på en lidt afsondret elitekostskole for velhavende familiers unge. Vi følger det på en gang lukkede og velordnede miljø og det indbyrdes og udadsøgende liv blandt kostskolens unge. Sofia, der er tilbageholdende og dygtig, etablerer snart et venindeforhold til den mere uforudsigelige Emma og til den lidt gådefulde, kønne dreng David, som både Emma og Sofia er forelskede i. På en springtur udenfor skoleområdet lærer Sofia også anarkisten Nicolas at kende, og begge drenge får betydning for hendes liv.

En melankolsk fortælling om kærlighed, eksistens og venskab. Mary Tolusso skriver i en utvungen, nøgtern, men poetisk tone om personer og tildragelser, og det er en nydelse hele vejen. Et smukt greb er handlingens rammesætning omkring Sofias ungdom og hendes senere voksenliv, som fortællingen springer frem til, mens den midterste del af voksenlivet med bl.a. ægteskab med en nu afdød mand intet fylder. En lille "stor" roman, man ikke lige glemmer.

Det tætte og dobbelttydige venindeforhold ser vi også i den episk mere udfoldede bestsellerromanserie "Napoli-romanerne", fx Min geniale veninde. Den stilistiske finesse og sproglige økonomi og præcision ses også hos den store franske stilist Patrick Modiano.


Standart

Årg. 33 nr. 1 (2019

af

af

Birgit Eriksson

Årg. 33 nr. 1 (2019