Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Direktøs : et eventyr om at leve enkelt, lytte til sit hjerte og møde verden


Beskrivelse


Virksomhedsleder og eventyrer Ida Tin (f. 1979) beretter om de udfordringer, hun fik, da hun byttede sit trygge liv i København ud med en rejse alene rundt i USA udstyret med telt og motorcykel og overnatninger under stjernerne i ørkenen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2009

af

af

Katja Larsen

d. 19. aug. 2009

En rejsebeskrivelse der henvender sig til især unge kvinder.

Ida Tin er datter af Nina Rasmussen og Hjalte Tin og driver sammen med sin far motorcykelrejsefirmaet Moto Mundo. Ida Tin er uddannet projektleder fra KaosPiloterne samt medlem af Kvindelige Eventyrere. Med den baggrund er det måske meget naturligt, at hun beslutter sig for at gøre denne rejse til USA på motorcykel, kun med telt og bærbar. På turen gennem USA møder Ida Tin mange typer amerikanere og hun finder endda også kærligheden. Ida Tin foretager rejsen for at træne sin modighedsmuskel og bogen kan bruges som inspiration til andre, om at være modige og gøre hvad de har lyst til. Sproget og handlingen er springende og læseren indvies i forfatterens inderste tanker.

Der findes andre rejsebeskrivelser hvor turen foregår på motorcykel. Ida Tins forældre har blandt andet udgivet bogen Held og lykke, 1983. Så vidt jeg kan se, er Direktøs første rejsebeskrivelse hvor det er en ung kvinde alene på motorcykel.

Direktøs er en rejsebeskrivelse af en ung kvinde der kører gennem USA på motorcykel. Læseren præsenteres for Ida Tins meget ærlige tanker omkring ønsket om børn og familie på den ene side og ønsket om frihed på den anden side. Sproget og den springende handling gør desværre at jeg ikke blev fænget af eventyret. Men når det er sagt, så vil der helt sikkert være lånere til bogen på de fleste biblioteker.


Politiken

d. 19. sep. 2009

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 19. sep. 2009