Gå til indholdDin hjerne snyder dig : hvad forskningen viser om, hvorfor du bliver afhængig, og hvordan du holder op med at være det


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

181 sider

Udgivet

2021

Originaludgave

2021


Beskrivelse


Bliv klogere på, hvad der rent neurobiologisk er med til at udløse og fastholde trangen til at spille, spise, drikke eller game for meget. For læsere, der lider af eller som arbejder med eller er pårørende til mennesker med afhængighed


Anmeldelser (2)


18. maj. 2021

Bliv klogere på, hvad der rent neurobiologisk er med til at udløse og fastholde trangen til at spille, spise, drikke eller game for meget. For læsere, der lider af eller som arbejder med eller er pårørende til mennesker med afhængighed.

Dopamin frigives både, når vi forventer belønning, og når vi modtager belønning. Bogens tese er, at forventningens glæde er altafgørende i alle former for afhængighed. Det er forventningens dopamin og ikke gevinsten i sig selv, der er afgørende. Bogen viser, hvordan du kan forstå og arbejde aktivt med de mekanismer, der skaber afhængighed eller dårlige vaner, uanset om der er tale om ludomani, tvangsoverspisning eller andre former for afhængighed. I bogens første del beskrives dopamin-systemet grundigt. Anden del gennemgår hjernens henholdsvis hurtige og langsomme system, hvor det hurtige er det, der hjælper os til overlevelse, men kan være uhensigtsmæssigt, mens det langsomme system korrigerer vores fejltagelser. Sidst i bogen finder man strategier til behandling af afhængighed. Der er løbende cases undervejs, som illustrerer det teoretiske. Jacob Linnet er ph.d., psykolog og ekspert i neurobiologiske aspekter af spilafhængighed ved Aarhus Universitet.

Spændende og brugbart blik på fænomenet afhængighed.

Der findes en del bøger om afhængighed, fx Den ustyrlige trang


Stop en halv og bliv mere hel


Fortryllet


, Stop en halv og bliv mere hel og Fortryllet. Men disse går ikke så meget i dybden med dopaminens rolle som "Din hjerne snyder dig"Der findes en del bøger om afhængighed, fx Den ustyrlige trang, og Fortryllet. Men disse går ikke så meget i dybden med dopaminens rolle som "Din hjerne snyder dig"Der findes en del bøger om afhængighed, fx Den ustyrlige trang, Stop en halv og bliv mere hel og . Men disse går ikke så meget i dybden med dopaminens rolle som "Din hjerne snyder dig"Der findes en del bøger om afhængighed, fx Den ustyrlige trang, Stop en halv og bliv mere hel og Fortryllet. Men disse går ikke så meget i dybden med dopaminens rolle som "Din hjerne snyder dig".

Lektørudtalelse

Af

Pernille Poulsen

Sygeplejersken

Af

Bjarne Stenger Elholm

Årg. 121, nr. 14 (2021)


Informationer og udgaver

Bog

2021

Lydbog (cd-mp3)

2021

Lydbog (net)

2021

Ebog

2021