Gå til indholdBøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Digital billedkunst


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

143 sider: ill. i farver

Udgivet

2015

Ophav

Helen Klavsen(forfatter, illustrator)
Genre og formundervisningsmaterialer
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for lærere, for læreruddannelse, for billedkunstundervisning, for håndværk- og designundervisning


Beskrivelse


Undervisningsforløb, der inddrager digitale medier i billedkunstundervisningen. Med beskrivelser af læringsmål, materialer og værktøjer, arbejdsprocesser og og evaluering


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. okt. 2015

af

af

Jesper Holtoug

d. 20. okt. 2015

Brugsbog om arbejdet med digitale billeder i undervisningssammenhæng. Velegnet for lærere og pædagoger i fagene billedkunst, håndværk & design og dansk - både på mellemtrin og i udskoling.

Fagbogen er bygget op omkring otte afsnit: billedkundskab generelt, tegning, portræt, skulptur, arkitektur/design, animation, kunsthistorie samt eksempler på elevpræsentationer. Alle afsnit omfatter beskrivelse af varighed, værktøj/materialer, mål for faget samt en uddybende litteratur/web-liste. Bogen er illustreret med fotos af elevforløb og -produktioner. Der er knyttet en hjemmeside til bogen med yderligere uddybning.

Bogen er særdeles anvendelig. Det er meget tydeligt, at forfatteren har omfattende undervisningserfaring og smittende begejstring for faget. Bogen leverer al tænkelig hjælp til arbejdet med digitale billeder. Det er ikke teknisk avanceret, men umiddelbart tilgængeligt for stort set alle grundskolens undervisere. Godt, brugbart materiale.

Der findes ikke meget materiale om digitalt billedarbejde, og en del af det, der findes, har nogle år på bagen. Eksempelvis kan nævnes: Computer og billederPolitikens bog om digital illustration


(af samme forfatter) og Politikens bog om digital illustration. Den her anmeldte er dog umiddelbart den mest anvendelige i faget billedkunst i dagDer findes ikke meget materiale om digitalt billedarbejde, og en del af det, der findes, har nogle år på bagen. Eksempelvis kan nævnes: Computer og billeder (af samme forfatter) og . Den her anmeldte er dog umiddelbart den mest anvendelige i faget billedkunst i dag.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 26. apr. 2016

af

af

Lisbeth Tolstrup

d. 26. apr. 2016Informationer og udgaver

2015

Bog

Helen Klavsen

Gyldendal, 1. udgave

2020

Ebog

Helen Klavsen

Nota