Gå til indholdDet kriminelle politi : en roman baseret på Edderkopsagen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

268 sider

Udgivet

2018

genre/form

roman,

romanerOriginaludgave

2018


Beskrivelse


I efterkrigstidens København lever Johannes Nielsen et dobbeltliv. Han er betjent og en del af sortbørsmiljøet og hører til i inderkredsen hos Edderkoppen


Anmeldelser (1)


11. jan. 2018

I efterkrigstidens København lever Johannes Nielsen et dobbeltliv. Han er betjent og en del af sortbørsmiljøet og hører til i inderkredsen hos edderkoppen. Til læsere af historiske krimier.

Johannes er politibetjent på station 3 i efterkrigstidens København. Han er også med i inderkredsen hos Hans Linde og Svend Aage Hasselstrøm, sidstnævnte bedre kendt som edderkoppen. I starten er alt godt; ordens håndhæver om dagen, til fest med den kriminelle underverden om natten. Men det bliver ikke ved med at gå. Nettet strammes om betjent Johannes Nielsen. Edderkoppen kræver modydelser for sin venlighed og samtidig har nogen på politistationen fattet mistanke om at alt ikke er som det burde være. Romanen er baseret på research i de originale sagsakter om sagen mod betjent Karl Johannes Hansen, der var en af flere korrupte betjente der arbejdede for edderkoppen. Indeholder litteraturliste med kildeangivelser og avisartikler og uddrag fra retsprotokol mm.

Spændende og velskrevet historisk krimi. Bygget på omfattende research og mange hundrede dokumenter og avisartikler. Bogen er fiktion inspireret af virkelige begivenheder, men personligheder og dialoger er opfundet. Når man holder sig denne præmis for øje, er det en meget velfungerende historie.

Minder om Edderkoppen


Den grønne bar


, samme sag, dog med fokus på Svend Aage Hasselstrøm i stedet for Johannes Hansen, som her. Minder endvidere om serien "Mørketid" fra besættelsestidens København, fx bind 1 Den grønne barMinder om Edderkoppen, samme sag, dog med fokus på Edderkoppen Svend Aage Hasselstrøm i stedet for Johannes Hansen, som her. Minder endvidere om serien "Mørketid" fra besættelsestidens København, fx bind 1 Minder om Edderkoppen, samme sag, dog med fokus på Edderkoppen Svend Aage Hasselstrøm i stedet for Johannes Hansen, som her. Minder endvidere om serien "Mørketid" fra besættelsestidens København, fx bind 1 Den grønne bar.

Lektørudtalelse

Af

Charlotte Jakobsen


Informationer og udgaver

Ebog

2021

Ebog

2018

Bog

2018

Lydbog (net)

2018