Bøger / faglitteratur / udstillingskataloger

Det indsamlede menneske : lægevidenskabens råmateriale fra kadaver til DNA


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling.

Præsentation af udstillingen "Det indsamlede menneske" med artikler og fotos af museets gamle menneskepræparater, fra det hele menneske via kropsdele og organer til væv og molekyler.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2016

af

af

Jette Landberg

d. 14. mar. 2016

Medicinsk Museions udstilling, "Det indsamlede menneske", præsenteres fint i dette katalog, som rummer en række artikler og de rystende og smukke fotos af museets gamle menneskepræparater. Kan anvendes som diskussionsgrundlag for studerende, de ældste skoleelever og andre interesserede.

Medicinsk Museion er navnet på Københavns Universitets medicinhistoriske museum, der bl.a. rummer historiske menneskepræparater, som generationer af læger og jordmødre er blevet undervist udfra. Vi får en række fotos af disse præparater, hvor især Den Saxtorphske Samlings fosterpræparater gør indtryk. Med baggrund i disse genstande har forskere, læger og museumsfolk skrevet artikler, der sætter de historiske præparater i sammenhæng med nutidens biomedicinske forskning. Tematisk foretager kataloget en rejse fra det hele menneske, via kropsdele og organer til væv og molekyler.

Naturligvis mest oplagt også at se udstillingen, når man har læst dette katalog, men det kan sagtens bruges som diskussionsgrundlag også uden besøg på udstillingen. Meget smukke fotos af dette specielle emne og både vidende og forståelige artikler, der sætter perspektiv på menneskeliv.

En anderledes bredt anlagt skildring af sundhedsvæsenets historie de sidste 200 år findes i Ve og velfærdSmitstof. Smitsomme sygdomme behandles historisk i Smitstof, kataloget her har sit udgangspunkt i præparaterne, hvilket giver en særlig vinkelEn anderledes bredt anlagt skildring af sundhedsvæsenets historie de sidste 200 år findes i Ve og velfærd. Smitsomme sygdomme behandles historisk i , kataloget her har sit udgangspunkt i præparaterne, hvilket giver en særlig vinkel.