Bøger / faglitteratur / billedværker

Det hemmelige Jylland : en vintervandring langs de jyske kyster


Beskrivelse


Fotografisk billedværk. På fodrejse langs Jyllands øst- og vestkyst, 1550 kilometer ialt, har forfatteren fotograferet kystens forskellige udtryk og former uden for turistsæsonen. Værket er opdelt i seks afsnit indledt med korte tekster.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2014

af

af

Kent Skov

d. 20. nov. 2014

Fotografisk vintervandring langs de jyske kyster der fastholder den nordiske vinters barske skønhed. For foto- og naturelskere.

Den dansk-tyske fotograf, MS gennemførte i vinteren 2013/14 en flere måneder lang fodrejse langs de jyske kyster. Fra den tyske grænse op langs Jyllands østkyst og ned langs vestkysten. En tur på ca. 1550 km. Formålet var at gennemfotografere kystens forskellige udtryk og former på et tidspunkt, hvor "den sidste turist er taget hjem". MS' mål er også at stimulere danskerne til at opsøge og værdsætte den danske vinternatur. Bogens fotos er ordnet tematisk i syv afsnit: Kyst og klitter, Havet, Mennesket, Himlen, Stranden, Træet og Bag turen. Hvert afsnit har et kort tekstafsnit, der anslår den stemning, som MS søger gengivet i sine billeder.

Flertallet af MS' fotos er vellykkede og nogle direkte fremragende - især mht. atmosfære, spændvidde og variation. Panoramaer viser hvor himmel, hav og lys brydes og veksler med motiver med helt små elementer, nærstudier af blade i rimfrost og andre detaljer i strandkanten, der antager abstrakte former. Også tidspunkter, vejrlig og farver skifter fra klar vintersol til grå storm og midnatshimmel med træer som kontrast - fra det helt tyste op mod det dramatiske vejrlig. Men alle steder søger MS skønheden i sit udtryk.

På hver sin måde er der snit til Arctic lightVestkysten fra oven, Vestkysten fra oven og Kirsten Kleins værkerPå hver sin måde er der snit til Arctic light, og Kirsten Kleins værker.