Bøger / faglitteratur

Det gode liv i den sjette menighed : om frihed og lighed som demokratiets fundament


Beskrivelse


Om demokratiet som ide og praksis. Med afsæt i Grundtvigs udsagn om den sjette menighed og hans betydning for det danske demokrati beskriver forfatteren demokratiets udvikling fra antikken frem til midten af 1800-tallet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj 2016

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 3. maj 2016

Om demokratiet som ide og praksis frem til midten af 1800-tallet. For den almindelige nysgerrige i demokratiets historie og anvendelig i undervisningssammenhæng på gymnasieniveau.

Bogen indkredser demokratiet som ide og praksis. Med afsæt i Grundtvigs udsagn om den sjette menighed og hans betydning for det danske demokrati beskriver forfatteren, som er journalist, lærer, foredragsholder og skribent, demokratiets udvikling fra antikken frem til midten af 1800-tallet. Der er kapitler om den amerikanske uafhængighedskrig, den franske revolution og revolutionerne i 1830 og 1848, som banede vejen for demokratiets gennembrud. Bogens sidste fjerdedel rummer essays med uddrag fra nogle af 1800-tallets store tænkere om frihed, lighed og demokrati.

Kortfattet og med et fint udsyn til udviklingen i Europa og Amerika formidler forfatteren fortællingen om demokratiet, dets filosofiske baggrund og historie samt de fundamenter det hviler på som forudsætning for den stadige kamp for frihed og lighed. Bogen vil også være relevant i den samfundsorienterede undervisning på gymnasieniveau.

Det første af tre bind om demokratiet og dets historie. Af tilsvarende bøger om demokrati og dets forudsætninger, men med primært fokus på Danmark kan nævnes Folket styrerFra enevælde til folkestyre og Fra enevælde til folkestyreDet første af tre bind om demokratiet og dets historie. Af tilsvarende bøger om demokrati og dets forudsætninger, men med primært fokus på Danmark kan nævnes Folket styrer og .