Gå til indholdDer hvor vi gik engang : en roman om en by og om vores vilje til at blive højere end græsset


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Helsinki i 1. halvdel af det 20. århundrede er en by i rivende udvikling. Romanen følger en række personer fra de fattigste til de rigeste i de dramatiske år, hvor byen også oplever en blodig borgerkrig


Anmeldelser (5)


30. okt. 2015

Det er både læsere af de store familieromaner og dem der kan lide en god historisk roman, der vil sluge denne moppedreng, der tager os med på en lang byvandring gennem Helsinki i første halvdel af det 20. århundrede.

Finland fødtes ind i en blodig borgerkrig ved selvstændigheden efter 1. verdenskrig. Den er omdrejningspunktet i Westös roman om livet i Helsinki i perioden fra 1904 til 1940. Vi følger en række personer og familier i byen fra de rigeste til de usleste, og Westö viser de blottede sår fra borgerkrigens traumer, som de fleste bærer med sig. Men bogen handler også om byen og dens udvikling og er forfatterens fjerde titel om livet i Helsingki i det 20. århundrede, hvor Luftspejling 38


gav forfatteren Nordisk Råds Litteraturpris i 2014Finland fødtes ind i en blodig borgerkrig ved selvstændigheden efter 1. verdenskrig. Den er omdrejningspunktet i Westös roman om livet i Helsinki i perioden fra 1904 til 1940. Vi følger en række personer og familier i byen fra de rigeste til de usleste, og Westö viser de blottede sår fra borgerkrigens traumer, som de fleste bærer med sig. Men bogen handler også om byen og dens udvikling og er forfatterens fjerde titel om livet i Helsingki i det 20. århundrede, hvor Luftspejling 38 gav forfatteren Nordisk Råds Litteraturpris i 2014.

Westö er en fremragende forfatter, der kan skrive væsentlige bøger til et meget bredt publikum. Han formår at holde sammen på den episodiske romans mange personer, og han bruger ledetemaet, borgerkrigen, med dygtighed og uden sentimentalitet. Det ikke er nogen feel good bog Westö har skrevet, men den er gennemsyret af en stille munterhed, der gør, at det hele er til at bære, selvom vi, de nutidige læsere, jo sidder med en viden om den næste store tragedie, der venter lige om hjørnet.

Eriks bog


Vinterkrigen


falder hurtigt ind som et alternativ, men det er Tuuris Vinterkrigen man skal have fat i hvis der skal matches på formatEriks bog falder hurtigt ind som et alternativ, men det er Tuuris man skal have fat i hvis der skal matches på formatEriks bog falder hurtigt ind som et alternativ, men det er Tuuris Vinterkrigen man skal have fat i hvis der skal matches på format.

Lektørudtalelse

Af

Jørgen Bartholdy

Politiken

Af

May Schack

d. 23. nov. 2015

Kristeligt dagblad

Af

Svend Skriver

d. 30. mar. 2016

Jyllands-posten

Af

Mikael Busch

d. 18. dec. 2015

Weekendavisen

Af

Birte Weiss

d. 11. dec. 2015


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2020

Punktskrift

2016

Bog

2015

Ebog

2015