Gå til indholdDer går min klasselærer : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

264 sider

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Et provinssamfund i starten af et nyt årtusinde, hvor hierarkiet hersker i skolegården, og bassen fra Eurotechnoen danner lydtæppet. Lærerparret Erling og Irma har mistet gnisten, og han forelsker sig pladask i den smukke Mira fra 9. klasse


Anmeldelser (9)


5. feb. 2020

Midtjylland, år 2000. Erling er lærer og har fundet mening med livet ved at forelske sig i eleven Mira fra niende. På skolen præges dagene af mobning og hakkeorden, tilsyneladende uden lærernes interesse. Råt og spot on tidsbillede til læsere af ny dansk litteratur.

"Hierarkiet - der hersker også et hierarki i denne gruppe udenfor gruppen og dens hierarki. De undertryktes hierarki". Som elev på skolen i Løsning er det essentielt, at man er med i den rigtige gruppe. Det er dog ikke noget man selv bestemmer, og hvis man er grim og kikset, ender man uundgåeligt i Tabergruppe 1 eller 2. Lærerparret Erling og Irma arbejder begge på skolen, og da Erling bliver forelsket i Mira fra niende, kan han for første gang mærke en slags mening med livet. Fortalt af en alvidende fortæller, som nærmest som et filmkamera beskriver scenerne objektivt, mens vi er inde i tankerne på flere af personerne.

Tidsbilledet og miljøet er suverænt beskrevet, og dem der er født efter 1970'erne vil genkende ungdommens rodløshed, høre den pumpende bas og huske at have ejet et par Buffalo-sko. Scenerne med mobning er grumme i al deres realisme, men mest ubehagelige er dog de ordløse samtaler mellem Erling og Irma, hvor luften er så tæt af al det usagte. Formidabelt skrevet, med humor og skarphed.

Man kan med fordel kaste sig over resten af forfatterskabet, fx Jalousi


Ondskaben


Planen


. Om skolemobning og hierarki er Ondskaben oplagt at nævne, og Planen vil også tiltale målgruppenMan kan med fordel kaste sig over resten af forfatterskabet, fx Jalousi. Om skolemobning og hierarki er oplagt at nævne, og Planen vil også tiltale målgruppenMan kan med fordel kaste sig over resten af forfatterskabet, fx Jalousi. Om skolemobning og hierarki er Ondskaben oplagt at nævne, og vil også tiltale målgruppenMan kan med fordel kaste sig over resten af forfatterskabet, fx Jalousi. Om skolemobning og hierarki er Ondskaben oplagt at nævne, og Planen vil også tiltale målgruppen.

Lektørudtalelse

Af

Heidi Buur Pedersen

Den smalle bog [online]

Af

Egil Hvid-Olsen

2020-08-26

Litteratursiden.dk [online]

Af

Cecilia Dybris Marini

2020-03-09

Kristeligt dagblad

Af

Anna Møller

d. 5. mar. 2020

Politiken

Af

Mikkel Thulstrup Nielsen

d. 29. feb. 2020

Berlingske tidende

Af

Jørgen Johansen (f. 1941)

d. 6. mar. 2020

Information

Af

Mathilde Moestrup

d. 28. feb. 2020

Weekendavisen

Af

Klaus Rothstein

d. 28. feb. 2020

Standart

Af

Mads Schjødt Sandager Jonasson

Årg. 34 nr. 4 (2020)


Informationer og udgaver

Ebog

2021

Lydbog (net)

2021

Bog

2020

Punktskrift

2020