Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den vrede dreng


Beskrivelse


Antonius sidder i kørestol i sin farfars lejlighed i København, 1952. Han er lammet efter en ulykke, som han husker meget lidt om. Hans mor og far er væk, og Antonius leder efter svar. Måske finder han dem da han opdager at man fra et skjult rum bagerst i lejligheden kan rejse i tiden.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2017

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 18. okt. 2017

Bog nummer to i serien "De Wille drenge" på i alt seks, om drengen Antonius - den vrede dreng - som er lammet efter en ulykke. Antonius opdager at man fra et rum bagerst i lejligheden kan tage på tidsrejser. For de 11-14-årige.

Antonius er 11 år i 1952, og han sidder i en kørestol i sin farfars lejlighed tæt på Rundetårn. Antonius er lammet efter en biljagt og en ulykke, som han ikke husker meget om. Hans far er væk, og ingen fortæller noget om hans mor. Antonius bliver opsøgt af mystiske, grådige personer, som ønsker oplysninger om naziskatte og inka-guld. Det knytter sig til hans fars arbejde i modstandsbevægelsen under 2. verdenskrig. Antonius interesserer sig for Tycho Brahe, og sammen med Sigurd tager Antonius på en tidsrejse fra kammeret bagest i lejligheden, og de møder Hr. Brahe i jagten på svarene og for at finde ud af hvad der er sket med hans mor og far.

Det er en mystisk og spændende fortsættelse af " Den bange dreng, som også giver et tidsbillede af Danmark i 1952. Bogen er illustreret med en række små vignettegninger og kort over lejligheden.

Bogen er knyttet til Den bange dreng om Gunvald og hans familie. De to drenges fædre kendte hinanden fra deres arbejde i modstandsbevægelsen under 2. verdenskrig, og det de nu oplever i 1952 er knyttet til fædrenes fælles gerninger og oplevelser. Bøgerne skal læses i rækkefølge for historien udvikler sig spidsfindigt fra bog til bog.


Bibliotekernes vurdering

d. 7. mar. 2005

af

af

Bo Knudsen

d. 7. mar. 2005

Wille er bl.a. kendt for de anarkistiske og vildtvoksende Skrumpen og Magiske Mads. Efter ca. 15 års pause er han tilbage, i en mere afdæmpet stil, men stadig med fantasi og sin velkendte streg. Der er planlagt fem bøger om fem 11-årige drenge i forskellige årtier fra 1950'erne til 2013. Antonius bor i Kbh. i 1952. Han er vred, fordi han sidder i kørestol efter en mystisk bilulykke, og ikke kan få en forklaring på bl.a. hvor hans far og mor er. Mærkelige personer dukker op, og ingen er, hvad de giver sig ud for. Og rigtigt mystisk bliver det, da han opdager, at han kan rejse i tiden og møde både Tycho Brahe og kommende hovedpersoner i serien. Det viser sig at faderen er i livsfare og er flygtet, pga. noget han har lavet under besættelsen, og moderen ligger døende på hospitalet. En særpræget, gennemgående frise af kugleformede figurer, der skifter facon, pirrer nysgerrigheden og bekræfter, at her er en bog, der er anderledes. De ca. 11-12-årige kan udmærket læse bogen, oplæsning fra ca. 9 år. Jeg synes forfatteren forklarer for meget i starten, i stedet for at lade handlingen tale for sig selv. Men efterhånden bliver historien spændende, og tålmod belønnes. Der arbejdes på et computerspil, hvor Den vrede dreng danner grundlaget.


Weekendavisen

d. 15. apr. 2005

af

af

Damian Arguimbau

d. 15. apr. 2005


Børn & bøger

Årg. 58, nr. 4 (2005)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 58, nr. 4 (2005)