Bøger / faglitteratur / idebøger

Den vilde have


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2009

af

af

Camilla Sejerøe

d. 23. apr. 2009

Havebogen til dem, der vil noget andet end den pæne, almindelige have.

Jens Thejsen har skrevet adskillige bøger og artikler om havebrug, bl.a. i tidsskriftet Praktisk økologi. Han er underviser på Jordbrugets uddannelsesCenter i Århus. I bogen præsenteres forskellige havetyper, prærien, den fugtige have, skovhave, hedehave osv. Desuden rummer den oplysninger om god havebrug uden brug af gift og kunstgødning, og med sædskifte og det rigtige valg af afgrøde. Der er skemaer og egnede planter til forskellige landskabs/have-typer med både danske og latinske navne. Man behøver ikke en stor have for at være med, en lille have kan også rumme et vildt hjørne, og bogen beskriver indgående de vilde havers betydning for dyr og insekter. Der er forholdsvis meget tekst i bogen, det er ikke en letlæst bladrebog. Der er mange fine og illustrative farvefotos.

Der er ikke skrevet så vældig meget om lige denne del af havebrug, men vi har da Gabriella Dahlmans Den vilda trädgården, som dog ikke er så udbredt.

En rigtig dejlig bog, der kræver sin haveejer. Meget inspirerende og oplagt her i forsommeren. Jeg har allerede smøget ærmerne op!.


Jyllands-posten

d. 17. aug. 2009

af

af

Edith Rasmussen

d. 17. aug. 2009


Grønt miljø

2009, nr. 5

af

af

Lars Thorsen

2009, nr. 5