Bøger / faglitteratur / erindringer

Den vilde dreng


Beskrivelse


Om forfatterens (f. 1978) rejse til bjerghyttens ensomhed i slutningen af vinteren til sneens komme i efteråret, men fra sommeren lever han bjerglivet i selskab med andre, om hans barndomserindringer og med perspektiveringer til nutiden ud fra huse, topografi, naturoplevelser, vandreture og vejrforhold.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. apr. 2019

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 30. apr. 2019

Biografisk beretning om forfatterens rejse til bjergenes ensomhed, som han holdt så meget af som barn, men som han er kommet på afstand af som intellektuelt storbymenneske. For voksne med litterær interesse.

Bogen følger forfatteren, fra han rejser til bjerghyttens ensomhed i slutningen af vinteren til sneens komme i efteråret. Bogen er delt i årstiderne og består primært af beskrivelser, så man som læser følger forfatterens stille liv på bjerget. Forfatteren refererer til mange andre forfattere, og han skriver om barndomserindringer og perspektiveringer til nutiden ud fra huse, topografi, naturoplevelser, vandreture, vejrforhold m.m. I vinterperioden/foråret er han stort set alene, men fra sommeren lever han bjerglivet i selskab med andre, og bogen følger deres forhold. Bogen indeholder digte af Antonia Pozzi.

Beskrivende litteratur med et smukt sprog. Menneskets ensomhed, forholdet til naturen, sig selv og andre behandles litterært på et højt niveau. De enlige vandreture og storslåede naturoplevelser samt mødet med fremmede mennesker er i fokus.

Disse værker omhandler mange af de samme emner, og forfatteren kommer også ind på dem i bogen: WaldenInd i vildmarken og Ind i vildmarkenDisse værker omhandler mange af de samme emner, og forfatteren kommer også ind på dem i bogen: Walden og .


Kristeligt dagblad

d. 29. juni 2019

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 29. juni 2019