Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den sorte storm


Beskrivelse


Fantasy. Antiope og hendes lillesøster Litta trænes som krigere. En dag forsøger en fremmed gruppe at stjæle deres kvæg, og søstrene sendes af sted sammen med de øvrige krigere for at stoppe tyveriet. Litta bliver fanget, og Antiope viser en ny side af sig selv for at få hende befriet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2015

af

af

Karsten Boll

d. 16. nov. 2015

Ny eventyrserie om to søstre, der er udset til at være krigere. De bliver betragtet som voksne, når de har dræbt deres første fjende. Men der venter den ene søster, Antiope, en helt anden skæbne. For 8-11 år.

Antiope og hendes søster Litta bliver sendt med de øvrige krigere ud for at bekæmpe dem, der er i gang med at stjæle deres kvæg. De overraskes af en sandstorm, men vælger at fortsætte jagten på tyvene. Litta bliver fanget. Antiope forvandles til en løve og befrier Litta. Det får betydning for hendes fremtid. Teksten er skrevet med lix 11 og har stor typografi. Hvert opslag har farvelagte illustrationer af Christian Højgaard, som tidligere har illustreret Jørgen JørgensenDe tre porte og De tre porteAntiope og hendes søster Litta bliver sendt med de øvrige krigere ud for at bekæmpe dem, der er i gang med at stjæle deres kvæg. De overraskes af en sandstorm, men vælger at fortsætte jagten på tyvene. Litta bliver fanget. Antiope forvandles til en løve og befrier Litta. Det får betydning for hendes fremtid. Teksten er skrevet med lix 11 og har stor typografi. Hvert opslag har farvelagte illustrationer af Christian Højgaard, som tidligere har illustreret Jørgen Jørgensen og .

God start på en spændende historie af forfatteren, der vandt Pædagogisk Læringscenterforenings Børnebogspris 2015. Tegningerne er med til at fortælle historien, og teksten er let at læse.

SarinSkammerens datter og de øvrige bind i serien er andre gode fantasybøger. "Den sorte storm" minder lidt om Skammerens datter, som er for lidt ældreSarin og de øvrige bind i serien er andre gode fantasybøger. "Den sorte storm" minder lidt om , som er for lidt ældre.