Gå til indholdDen røde kurér


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

135 sider

Udgivet

2016

genre/form

romanOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Ungkommunisten Simon har ansvaret for at få mange tilmeldinger til en stor international festival i Moskva i 1957. Togturen dertil bliver dramatisk, ligesom stridighederne i kommunistpartiet er voldsomme


Anmeldelser (1)


10. maj. 2016

Ungkommunisten Simon har ansvaret for at få mange tilmeldinger til en stor international festival i Moskva i 1957. Togturen dertil bliver dramatisk, ligesom stridighederne i kommunistpartiet er voldsomme. Den letlæste bog er især for den politisk og historisk interesserede.

En brev fra Krustjov til Aksel Larsen er omdrejningspunktet i denne lille roman, der delvist fortælles i jeg-form af ungkommunisten, Simon. Der er stor strid i kommunistpartiet efter invasionen i Ungarn, og for at få Sovjet til at stå i et bedre lys, arrangerer man en stor ungdomsfestival i Moskva. Simon deltager i organisationskomiteen, og det gør den pige, han er forelsket i, også. Historien bliver fortalt fra flere vinkler, og man forstår snart, at mange interesser er på spil.

Flere sidehistorier fungerer hver for sig fint, men desværre samles alle trådene ikke til sidst.

I Jørgen Lindgreens roman Sabotørens datter


fra 2007 optræder der også en ungkommunist med navnet Simon, og selv om det ikke klart kan siges at være den samme Simon, så kan enkelte af historierne heri genkendes i den nye bogI Jørgen Lindgreens roman Sabotørens datter fra 2007 optræder der også en ungkommunist med navnet Simon, og selv om det ikke klart kan siges at være den samme Simon, så kan enkelte af historierne heri genkendes i den nye bog.

Lektørudtalelse

Af

Poul Flou Pedersen


Informationer og udgaver

Bog

2016

Ebog

2016