Gå til indholdBøger / faglitteratur / fotografier

Den rejsende fra mosen : 75 år med mennesker i naturen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

160 sider: ill.

Udgivet

2011

Ophav

Kaj Boldt(forfatter, illustrator)
Genre og formfotografier, erindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Fotografen Kaj Boldts oplevelser gennem 75 år af naturen. Han rejser rundt i verden og oplever hvordan mennesker inspireres og lever i et fællesskab med naturen. Med en række sort/hvide fotos


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2011

af

af

Birgit Hald

d. 18. nov. 2011

De der synes det er hyggeligt at læse om almindelige menneskers liv, og samtidig interesserer sig for den nære natur, kan få glæde af Kaj Boldts erindringer fra et liv som professionel fotograf med naturen og især dyrelivet i fokus.

Kaj Boldt er først og fremmest fotograf, men han er også forfatter til en lang række fagbøger fra forlaget Skarv. I denne bog fortæller han om sit liv fra opvæksten i Birkerød i 1930'erne og 1940'erne til pensionisttilværelsen i dag. Allerede som barn var han stærkt optaget af livet i naturen, og denne interesse kombineret med jobbet som professionel fotograf og en stærk lyst til at se andre dele af verden, har ført til mange såvel private som arbejdsrelaterede rejser. Bogens titel stammer fra de lokales omtale af ham, da han som ung var på cykeltur til Sønderjylland og boede i telt i et moseområde. KB beskriver sine oplevelser i et godt, dagligdags sprog og med et glimt i øjet, og han har illustreret bogen med mange gode sort/hvide fotos af dyr og mennesker han har mødt på sin vej.

I forhold til de mange selvbiografier af kendte skuespillere, sportsstjerner m.fl. vil der ikke være mange læsere til KB' s erindringer. Bogen kan bedst sammenlignes med Ib Ivar Dahls Fra strandkanten : lommefilosofi, økosofi eller kulturøkosofi, 2011, men er ikke så filosofisk og har langt bedre billeder.

Stilfærdige erindringer fra et liv hvor naturoplevelserne altid har haft stor betydning.Informationer og udgaver

2011

Bog

Kaj Boldt

Siesta, 1. udgave

2016

Ebog

Kaj Boldt

Lindhardt og Ringhof, 1. e-bogsudgave

2011

Ebog

Kaj Boldt

Siesta, 1. udgave, 1. oplag