Gå til indholdDen nat, vi skulle have set Vampyros Lesbos


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

319 sider

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Noveller med udgangspunkt i hverdagen, men med elementer af gys og fantastiske fortællinger


Anmeldelser (2)


26. maj. 2017

Det handler bl.a. om fortovsstreger, sexlege og gendigtede eventyr, når Lars Ahn inviterer os på 6 gensyn og 3 nyskrevne noveller. For alle der kan lide små gys.

I novellesamlingen får vi, gennem de ni fortællinger, en idé om hvad der sker, når illusionen om den trygge hverdag falder fra hinanden og virkeligheden viser sig som en helt anden. Fx finder en lille dreng ud af, hvad der sker, hvis man træder på stregerne på fortovet. Mens vi i en anden fortælling følger et ægtepars nye sexleg, som får fatale følger. I en tredje af fortællingerne, er vi vidne til et truet venskab, fordi en ny kæreste måske faktisk ikke er menneskelig. Ahn har forud for denne samling bidraget til flere antologier og udgivet en selvstændig samling af science fiction noveller, Månebase Rødhætte og andre SF noveller


I novellesamlingen får vi, gennem de ni fortællinger, en idé om hvad der sker, når illusionen om den trygge hverdag falder fra hinanden og virkeligheden viser sig som en helt anden. Fx finder en lille dreng ud af, hvad der sker, hvis man træder på stregerne på fortovet. Mens vi i en anden fortælling følger et ægtepars nye sexleg, som får fatale følger. I en tredje af fortællingerne, er vi vidne til et truet venskab, fordi en ny kæreste måske faktisk ikke er menneskelig. Ahn har forud for denne samling bidraget til flere antologier og udgivet en selvstændig samling af science fiction noveller, Månebase Rødhætte og andre SF noveller.

Novellerne er ganske fine, de er skarpe og særdeles spændende. Horrorgenrens virkemidler bruges i nye sammenhænge og konstellationer. Ahn er god til, at få en novelle til at udfolde sig; man fanges lynhurtigt ind og kender fortællingens personer med det samme. Det gør samlingen letlæselig og ligetil.

Hvis man kan lide denne samling, findes fx antologien Hvis jeg overlever natten


Optisk bedrag


som Ahn har biddraget til. Ellers er novellesamlingen Optisk bedrag i samme genre, et kig værdHvis man kan lide denne samling, findes fx antologien Hvis jeg overlever natten som Ahn har biddraget til. Ellers er novellesamlingen i samme genre, et kig værdHvis man kan lide denne samling, findes fx antologien Hvis jeg overlever natten som Ahn har biddraget til. Ellers er novellesamlingen Optisk bedrag i samme genre, et kig værd.

Lektørudtalelse

Af

Michelé Askja K Hvarregaard

Himmelskibet

Af

Thomas Winther (f. 1976-10-31)

Nr. 53 (2017)


Informationer og udgaver

Bog

2017

Ebog

2017