Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den mystiske bog

Del 6 af Doktor Z

Beskrivelse


Viggo og Mylle skal skrive en boganmeldelse til skolen. De finder en gammel bog om piraternes ø, men den er meget svær at læse, for handlingen ændrer sig hele tiden, så de må have hjælp af doktor Zarkarov.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2013

af

af

Lars Larsen

d. 26. sep. 2013

Det 6. bind i serien Doktor Z om Viggo og Mylle. Humor, spænding og lidt gys for læsere fra 9 til 11 år.

Viggo og Mylle skal lave boganmeldelse i dansk og bag ved de andre bøger på skolebiblioteket finder de "Piraternes ø" af den lokale forfatter Robert L. Steffensen. Det viser sig bare at være svært for dem at læse bogen, for handlingen ændrer sig hele tiden, så de må søge hjælp hos Viggos nabo doktor Zakarov. Til alt held har han lige videreudviklet nogle ubrugelige 2D-briller til 4D og de kan bringe dem ind i historien. Snart er Viggo og Mylle på en spændende og faretruende ekspedition til Piraternes ø på jagt efter Robert L. Steffensen, som har været forsvundet i 14 år. Spænding, lidt gys og sjove indfald. Jan Solheims tegninger understøtter stemningen og signalerer humor. Udstyr og layout, som i de foregående bind. Let at læse. Stor sats og korte kapitler. Omslag dækkende for stemning og indhold.

Inspirationen til dette bind er hentet hos Robert L. Stevensons Skatteøen, som genbruges i seriens humoristiske koncept. Kan læses på linje med LasseMajas detektivbureau eller Cornelius Krut.

Det 6. bind i serien om Viggo og Mylle. Sammen med doktor Zarkovski lyser de mysteriet om Robert L. Steffensens bog "Piraternes ø". Spænding, lidt gys og sjove indfald for de 9-11-årige.


Weekendavisen

d. 15. nov. 2013

af

af

Emil Blichfeldt

d. 15. nov. 2013