Bøger / faglitteratur

Den kreative udfordring : fortællinger om "Den pludselige indsigt"! : om børns kreative leg, læring og dannelse


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
284 sider
Udgivet
2018

Beskrivelse


En indføring i de overvejelser, der ligger bag redskabet Kreativitetshjulet, som er et redskab til at synliggøre hvilke kreative intelligenser, klogheder, evner, anlæg og udviklingsområder, der skal være til stede for bedst at stimulere bestemte børn, - samt til at anskueliggøre kreative aktiviteter og eksperimenterende lege og læreprocesser.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. jan. 2012

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 18. jan. 2012

Bogen henvender sig til alle, der omgås børn - både lærere, pædagoger og andre professionelle samt forældre og bedsteforældre, ja alle, der interesserer sig for emnet, da bogen både sprogligt og forståelsesmæssigt er let tilgængelig.

Bogen er en fortællende indføring i de overvejelser, der ligger bag Kreativitetshjulet, som sammen med 10 andre brugshjul indgår i forfatterens pædagogik for børn fra 0-10 år. Det er en bog med fortællinger og essays om børns kreativitet. Bogen begynder med en liste over forfatterens udgivelser mm. efterfulgt af forord, prolog og introduktion. Herefter følger en række spændende og meget fabulerende kapitler, hvor forfatteren med sin store viden om emnet meget engageret fortæller om legens betydning for udviklingen af børns kreativitet. Herunder fortæller han om de forskellige former for kreativitet og læring. Bogen afsluttes med litteraturhenvisninger og oplysninger om den serie, bogen indgår i samt emneregister. Forfatteren, som er cand.phil. og fremtidsforsker, er særdeles produktiv og har senest udgivet Børn og kundskab - en del af deres barndom, 2009.

Bogen hører sammen med forfatterens fire andre udgivelser om leg, som hører til Legehjulet og Videnshjulet.

Man føler sig i godt selskab med denne meget inspirerende udgivelse for alle, der beskæftiger sig med børn. Forfatteren videregiver et væsentligt budskab, som kan få afgørende betydning for vores fremtidige samfundsborgere.