Gå til indholdDen kompetente hundeejer : er du en kompetent hundeejer?


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Indsigt i hundens behov, sprog og adfærd, med redskaber til at forebygge bl.a. alene-hjemme-problemer og urenlighed


Anmeldelser (1)


8. okt. 2015

"Som herren, så hunden" siger man. For Rie Ravns vedkommende stikker udsagnet dybere end blot til det ydre. Ifølge hende, er det nemlig hundeejerens evner som opdrager, der bestemmer hvordan hunden bliver. Bogen retter sig angiveligt mod nye hundeejere, der ønsker en dybere forståelse for hunden.

I en halv snes kapitler fortæller Rie Ravn, der driver sit eget hundeadfærdscenter, løst og fast af interesse for hundeejere. Der er noget om hundens oprindelse, dens adfærd, dens opdragelse osv. og meget opsummeres i listeform fx sygdomme og adfærdsproblemer. Forfatteren henvender bogen til nye hundeejere og der er da også nogle råd om anskaffelse. Bogen, der er illustreret med farvefotos, er uden litteraturliste, men med stikordsregister.

Rie Ravn er godt inde i emnet, og hun skriver ligefremt, men ind i mellem lidt for snakkende. Hun forfægter imidlertid sine meninger og holdninger til hundeopdragelse godt. Teksten som sådan er nem at gå til, og de mange gode hundebilleder vil skærpe appetitten. Som helhed er bogen imidlertid lidt rodet redigeret, og ofte omtales emner uden tilstrækkelig introduktion, og det giver en fornemmelse af tilfældighed og gør det vanskeligt at orientere sig i stoffet.

Der er rigtig mange bøger henvendt til hundeejere, nye som erfarne, på markedet. Så skal vi ha' hund


er en af flere mere professionelt gennemarbejdede bøger henvendt til samme publikum som nærværende bogDer er rigtig mange bøger henvendt til hundeejere, nye som erfarne, på markedet. Så skal vi ha' hund er en af flere mere professionelt gennemarbejdede bøger henvendt til samme publikum som nærværende bog.

Lektørudtalelse

Af

Jørgen Bartholdy


Informationer og udgaver

Bog

2015