Gå til indholdDen iranske gartner : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

280 sider

Udgivet

2010

genre/form

roman,

satireOriginaludgave

2008


Beskrivelse


Arveprins Bernhard kommer til at slå sin gartner - iført bh og strømpeholder - ihjel, og politiet forsøger at holde historien hemmelig af diskretionshensyn


Anmeldelser (8)


10. okt. 2008

Bjarne Reuter på ny boldgade med en satirisk roman, hvor især politiet og kongehuset, men også journalister, nydanskere og statsministeren, står for skud.

Arveprins Bernhard har under et lystsluppent gilde med sin iranske gartner slået ham ihjel, og ikke nok med at gartneren nu ligger død iført bh og strømpeholder, chefen for drabsafdelingen og hans tro makker Larsen, tilsmilet af mere held end forstand, bliver sat på opgaven, som påberåber sig diskretion = episoden har aldrig fundet sted. Men med medspillere som en skæv lokalsprøjtejournalist, en trans arveprins og en erotisk fikseret arveprinsesse, en kronprins, der taler i koder, en rigspolitichef med størst forstand på høns og flere andre med direkte adresse, følger både rockerkrig og det, der er værre. Reuter kører i højt gear og deler ligeligt ud til kongehus, politikere og det middelmådige borgerskab, helt i tidens ånd. En satire med Reuter ved roret burde være sikker, men den ene vilde begivenhed følger den anden med personer så karikerede og overspillede, at nogen måske som jeg vil miste pusten og føle sig mere overvældet end underholdt.

Flemming Jensens satiriske stykker har en snert af samme crazykomik.

Reuter med en ny slags roman, evt. med anden målgruppe, end vanligt. De der holder af gyset, den varme humor og/eller de fantastiske romaner, vil her møde satiren i højt gearet og farceagtig form, befolket med personer, Reuter ikke sætter særlig højt. Deraf måske forskellen på de rigtig gode og denne.

Lektørudtalelse

Af

Lene Kristiansen

Information

Af

Kamilla Löfström

d. 23. okt. 2008

Kristeligt dagblad

Af

Vibeke Blaksteen

d. 21. okt. 2008

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 21. okt. 2008

Jyllands-posten

Af

Erik Svendsen

d. 31. okt. 2008

Berlingske tidende

Af

Jens Andersen

d. 21. okt. 2008

Weekendavisen

Af

Henrik Wivel

d. 7. nov. 2008

Børsen

Af

Jonas Hindsholm Bentzen

2008-10-21


Informationer og udgaver

Bog

2010

Bog

2010

Bog

2008

Ebog

2009

Lydbog (net)

2009

Punktskrift

2009

Lydbog (cd-mp3)

2008