Gå til indholdDen hvide diamant : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

254 sider

Udgivet

2019

genre/form

romanOriginaludgave

2012


Beskrivelse


Jane møder Erik, der ser en mission i at redde thailandske børneprostituerede, men hun får mistanke om, at det måske er et skalkeskjul, der også involverer fare for deres fælles datter


Anmeldelser (1)


30. okt. 2012

For læsere af fx Virkelighedens verden om misbrug af børn i den tredje verden.

Kræmer har tidligere udgivet Monas hjerte, 2009, og Tvekamp, 2010. Jane finansierer sine studier ved luksusprostitution. Hun kommer i kontakt med Erik, der får hende ud af miljøet og de indleder et forhold. Han er optaget af et projekt med at redde børneprostituerede i Thailand, og hun bliver tilknyttet en organisation, der håndterer problemet på verdensplan. Sammen får de et barn, som han tager sig af, mens hun rejser rundt i verden. Under et besøg på hans børnehjem finder hun sammen med en kollega ud af, at der er noget rivende galt. Eriks børnehjem er måske et skalkeskjul for udnyttelse af børnene, og måske er deres fælles datter i fare. Det er vigtige problemstillinger, Kræmer beskriver, og hun nuancerer de involveredes bevæggrunde, men litterært er bogen fyldt med klicheer og hæver sig ikke over niveauet for triviallitteratur.

Kræmers debutbog omhandler også misbrug - dog især hustruvold. I 2009 udkom James A. Levines En strøm af ord om en indisk børneprostitueret, der er væsentlig mere velskrevet.

Et relevant emne, der fagligt set beskrives nuanceret, men litterært er meget endimensionelt.

Lektørudtalelse

Af

Per Månson


Informationer og udgaver

Bog

2019

Bog

2015

Bog

2012

Ebog

2019

Ebog

2019

Ebog

2012