Hvad gør en fødsel til en god oplevelse, og hvordan er det at føde i dagens Danmark? Det er emnet for denne grundige, velskrevne og meget interessante antropologiske undersøgelse og analyse. De to forfattere (f. 1975) har fulgt 43 førstegangsfødende par før, under og efter fødslen på fire forskellige fødesteder i Danmark, ligesom de har interviewet de involverede jordemødre og læger. De fødende har meget forskellige forventninger til fødslen, hvad fx angår fødslen som en udviklingsproces eller bare noget der skal overstås, smerter, smertelindring eller ej, personalet som vejledende eller styrende og dagene lige efter fødslen. Trods individuelle forskelle tegner der sig et klart billede af, at en fødsel opleves som god, hvis der er et konstruktivt samspil mellem forventninger, valgmuligheder, information og kontinuitet i fødselsforløbet, hvilket forfatterne kalder fødselsplottet eller den meningsfulde fødselsfortælling, altså at den fødende og personalet forstår situationen og hinanden og er i stand til at justere undervejs. Bogen henvender sig primært til jordemødre, fødselslæger og andre fagfolk, og den er akademisk i sit sprog og sin opbygning. Særligt interesserede gravide og nybagte forældre vil også kunne læse den med udbytte.
Bibliotek.dk er en samlet indgang til alle danske bibliotekers materialer og til hvad der udgives i Danmark. Du kan bestille materialer og så hente og låne på dit eget bibliotek.
Du kan bruge Bibliotek.dk til at søge frem, hvad der er udgivet af bøger, musik, tidsskrifter, artikler, e-bøger, lydbøger osv. Bibliotek.dk er altså ikke et fysisk bibliotek, men en database og service over hvad der findes på danske offentlige biblioteker, som du kan bestille og få leveret til dit lokale bibliotek.