Gå til indholdDen blå græshoppe : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

413 sider

Udgivet

2015

genre/form

roman,

spændingOriginaludgave

2015


Beskrivelse


November 1963 og månederne frem: Mens verden begræder drabet på Kennedy udspiller der sig et stort drama i København, hvor tre myrdede prostituerede, hemmeligheder fra anden verdenskrig, en russisk spion, en skuespillerinde og en dansk avisredaktør spiller hovedrollerne


Anmeldelser (5)


4. feb. 2015

Original spændingsroman, der tager læseren med tilbage til starten af 1960'ernes København. Til læsere af koldkrigsromaner og spændingslitteratur.

November 1963. Mens verden begræder drabet på Kennedy åbnes "Pandoras æske" i København, hvor tre myrdede prostituerede, hemmeligheder fra anden verdenskrig, en russisk spion og en dansk avisredaktør er nogle af ingredienserne i denne spændingsroman, der har træk fra den historiske roman.

Forfatteren kombinerer den historiske roman (tilsat forfatterens frie fantasi) og koldkrigsspænding. Bogen er også gennemsyret af en stemning fra noir-genren, hvor hovedpersonen møder smukke kvinder, sindrige intriger, masser af alkohol og storbyens pulserende puls. Blandingen fungerer fint: Skildringen af livet på en avisredaktion giver troværdighed, koldkrigselementer sørger for spænding og plot mens noirelementerne giver karaktererne kant og gør stemningen intens. Forfatteren Søren Lassen inddrager fiktive ledere og artikler fra den fiktive avis i selve teksten, så man som læser nærmest er med på redaktionsmøderne. Her lidt stemning fra et redaktionsmøde: "På dagens andet redaktionsmøde medbragte kulturredaktøren resten af den røde Aalborg, og man drak flyversjusser under gennemgangen af materialet til morgendagens avis.".

Ole Frøslevs serie "Mørketid" kombinerer også intelligent spænding med historiske facts og noget af den samme stemning finder man i en noir-roman som Djævel i blåt


Ole Frøslevs serie "Mørketid" kombinerer også intelligent spænding med historiske facts og noget af den samme stemning finder man i en noir-roman som Djævel i blåt.

Lektørudtalelse

Af

Jacob Holm Krogsøe

Politiken

Af

Mette Højbjerg

d. 15. mar. 2015

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 28. feb. 2015

Kristeligt dagblad

Af

Vibeke Blaksteen

d. 19. feb. 2015

Weekendavisen

Af

Lars Brix Nielsen

d. 20. feb. 2015


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2020

Lydbog (net)

2015

Bog

2015

Ebog

2015

Lydbog (cd-mp3)

2015