Bøger / faglitteratur

Demokratiseringen af den offentlige sektor


Beskrivelse


Om de nye styringsformer og nye demokratiske udfordringer i spændingsfeltet mellem mellem velfærdsstat, konkurrencestat og velstandsmarked.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. apr. 2008

af

af

Søren Brunbech

d. 28. apr. 2008

Bogen henvender sig primært til universitetsstuderende, uddannelsesforskere og til de professioner der er berørt af de store reformer på uddannelsesområdet.

Tredje og sidste bog i en serie hvor forskningsleder ved DPU, Katrin Hjort, undersøger moderniseringsprocesserne i den offentlige sektor, ser på hvordan de ansatte håndterer udfordringerne via nye professionaliseringsstrategier, og sætter udviklingen i forhold til forskellige konkurrerende modeller for velfærd og demokratri. Bogens seks artikler beskæftiger sig mest med reformerne inden for uddannelsesområdet, fx udviklingen af en evalueringskultur i folkeskolen, de nye evaluerings- og styringsformer i gymnasierne og med diskussioner af hvordan det demokratibegreb, der traditionelt har båret dansk uddannelse, nu anfægtes. Artiklerne rummer mange overvejelser om uddannelsesforskningens metoder og teorier og er sprogligt ikke helt lettilgængelige.

De foregående titler i serien var Moderniseringen af den offentlige sektor, 2001 og Professionaliseringen i den offentlige sektor, 2005 Forskellige velfærds- og demokratimodeller diskuteres også i 13 værdier bag den danske velfærdsstat, 2007.

I seks artikler belyser og undersøger én af vore førende uddannalsesforskere nogle af konsekvenserne af de senere års moderniseringsprocesser af den offentlige sektor især inden for uddannelsesområdet og med den ændrede demokratiopfattelsen som et særligt perspektiv.