Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dem og os

Del af Læselyn

Beskrivelse


David har truffet et valg om, at han aldrig mere vil være på flugt, han har fået venner og der er en pige han er glad for. Racisme udøves ikke altid af de hvide.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. dec. 2010

af

af

Boy Olesen

d. 7. dec. 2010

Bogen henvender sig til elever fra ca. 5. kl. altså ca. fra 12 år. Velegnet som selvlæsning, og henvender sig primært til børn og unge, som er mindre læsestærke og mindre læsemotiverede.

Læsepædagogisk veltilrettelagt bog med enkle sætninger, stor typografi og uden svære ord. En meget tidsrelevant og god historie, som også er grum og rystende. Historien udspiller sig i England, i et indvandrerkvarter hvor David er den eneste hvide dreng på sin nye skole. Der foregår racistisk mobberi mod David, der munder ud i et racistisk overfald på ham og som får David til at spørge sine venner Faz og mr. Abbas, "Hvorfor et det altid kun hvide, der får skylden for racistiske overfald"? David har, sammen med sin mor, flyttet fra sted til sted, for at skjule sig for sin voldelige far, og det beslutter han sig for ikke skal fortsætte, han vil blive hvor han er nu, og om nødvendigt tage kampen op. Han forelsker sig i en ikke-hvid pige, og har succes på fodboldbanen.

Bogen er en del af serien Læselyn, der består af selvstændige titler hvor Knivskarp er direkte sammenlignelig med Dem og os.

En rigtig god bog, som udviser stor respekt for målgruppen, og som har en meget dramatisk og relevant historie at fortælle. Ingen tvivl om at bogen vil falde i god jord hos målgruppen.Informationer og udgaver