Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dem, der ikke findes


Beskrivelse


En morgen banker det pludselig på Emilies vindue. Det er Samuel, en afrikansk dreng, som Emilie hjalp da han drev i land som bådflygtning på Gran Canaria tre år tidligere. Emilie bliver sat i et svært dilemma, for kan og skal hun hjælpe Samuel igen?

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2015

af

af

Heidi Drasbek Martinussen

d. 21. apr. 2015

Stærk ungdomsbog velegnet fra 14 år og op. Bogen er sidste del i Simon Strangers trilogi om den norske pige Emilie og hendes møde med Samuel, en afrikansk dreng som forsøger at flygte til Europa.

I bogen møder vi Emilie som bor i et pænt villakvarter i Oslo. En dag tidligt om morgenen banker det på vinduet til hendes værelse. Udenfor står Samuel, en afrikansk dreng, som Emilie hjalp, da han drev i land med flere andre bådflygtninge, tre år tidligere på en ferie på Gran Canaria. Samuel har gemt Emilies adresse, i al den tid og er nu flygtet fra Afrika igen og opsøger Emilie. Emilie bliver tvunget til, at gøre op med sig selv, om hun vil og kan hjælpe Samuel og om det norske system overhovedet kan gøre noget for ham. Sideløbende med Emilies vinkel på historien, som er skrevet med almindelig skrift i bogen, får vi Samuels historie, skrevet med kursiv, fra deres veje skiltes, indtil nu. Bogen kan læses for sig eller i forlængelse af de to foregående bøger i trilogien.

En stærk fortælling og afslutning på en vigtig trilogi, som gør indtryk.

Der er ikke mange skønlitterære bøger, om dette meget aktuelle emne. Ift. mødet mellem den afrikanske og den nordeuropæiske kultur, kommer jeg til at tænke på Jakob Ejersbos Afrika-trilogi: EksilRevolutionLiberty, Revolution og LibertyDer er ikke mange skønlitterære bøger, om dette meget aktuelle emne. Ift. mødet mellem den afrikanske og den nordeuropæiske kultur, kommer jeg til at tænke på Jakob Ejersbos Afrika-trilogi: Eksil, og LibertyDer er ikke mange skønlitterære bøger, om dette meget aktuelle emne. Ift. mødet mellem den afrikanske og den nordeuropæiske kultur, kommer jeg til at tænke på Jakob Ejersbos Afrika-trilogi: Eksil, Revolution og .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 21. maj 2015

af

af

Bent Rasmussen

d. 21. maj 2015


Børn & bøger

Årg. 68, nr. 5 (2015)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 68, nr. 5 (2015)