Gå til indholdDelirium


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

360 sider

Udgivet

2012

Originaludgave

2012


Beskrivelse


17-årige Lena lever i et samfund, hvor kærlighed er en sygdom, som man bliver opereret for. Kort før sin operation forelsker Lena sig i den dejlige Alex og sammen sætter de alt på spil for at kunne flygte ud i vildmarken og leve som elskende lovløse


Anmeldelser (2)


1. okt. 2012

Fascinerende og spændende dystopi om kærlighed som en sygdom. Den kan godt gå hen og blive et hit hos unge efter Twilight og Hunger games. Flot forside.

Den forældreløse 17-årige Lena bor hos sin tante og onkel i et fremtidigt totalitært USA, hvor kærlighed er en sygdom, der skal udryddes for enhver pris. Når hun fylder 18, skal hun opereres, så hun kan leve trygt og roligt resten af livet uden smerte eller kærlighed. Efter operationen vil myndighederne matche hende med en passende ung mand, som hun så skal giftes med. Kort før operationen sker det utænkelige, og Lena forelsker sig i den dejlige Alex og bliver ramt af den dødbringende sygdom amor deliria nervosa. Alex har undsluppet operationen, og de to unge elskende beslutter sig til at flygte ud i vildmarken og leve som lovløse. Det bliver en flugt på liv og død, og fængende og velskrevet som den er, lover Delirium godt for de næste to bind af den planlagte trilogi. Fra 14 år og op.

Lauren Oliver (f. 1982) debuterede i 2011 med den vellykkede Før jeg falder, og som den er Delirium medrivende i sin handling og overbevisende i sine psykologiske portrætter. Mht. handling ligger den utrolig tæt op ad Ally Condies Matched, 2011, og Crossed, 2012.

Dystopisk Romeo og Julie-roman for romantisk anlagte unge læsere fra 14 år og langt op i tyverne. Den er velskrevet og indlevet og vil få mange læsere overalt.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh

Proxima

Af

Niels Dalgaard

Nr. 96 (2012)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2017

Punktskrift

2017

Bog

2012

Ebog

2012